Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Enerji Bakanı Boyko: Türkiye’den doğal gaz alacağız

Rusya’nın ‘turuncu devrim’ akabinde, Ukrayna’ya doğal gazı piyasa fiyatından vermesi üzerine ülke yeni enerji pazarı arayışına başladı. Ukrayna Enerji Bakanı Yuriy Boyko’nun, Türkiye üzerinden doğal gaz alabiliriz sözleri üzerine yeni bir tartışma başladı.

Bağımsız enerji uzmanlarından Volodımır Saprikin, haber kanalı ‘Tv5’te katıldığı bir programda; “Türkiye’den doğal gaz almak için teknik imkân göremiyorum. Bu sadece bir bakış açısı. Belki de bu bazı takasl şeklinde olacak. Ancak şimdilik bunun nasıl yapılacağını bilemiyorum. Belki de Sayın Bakan’ın sahip olduğu bir bilgi vardır. ” dedi.

Yuriy Boyko ise 13 Ocak’ta yaptığı açıklamada, 2012 yılında Ukrayna’nın spot pazarından doğal gaz almaya başlayacaklarını ve bu bağlamda yeni bir güzergâhtan gaz alımı için Türkiye ile görüşmelerin başladığını söylemişti. Fakat, Boyko güzergâhın detayları konusunda bilgi vermemişti.

Söz konusu sürecin çok önceden başladığını belirten Boyko, konu üzerinde Avrupa ile de uzlaşıldığını söyledi.

Bu sene spot pazarlardan da doğal gaz almayı düşünen ülke Rusya’ya enerji konusunda bağımlılığını azaltmak için, elektrik ve ısınma santrallerini doğal gazdan kömürlü sisteme dönüştürmeyi planlanıyor. Ukrayna bu değişim ile yıllık 6 milyar metreküp gaz tasarruf yapmayı hedefliyor.

KİEV | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]