Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Limanlarda kampanya dönemi satışlar başlayacak

Ukrayna yönetimi limanları satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Vehovna Rada’nın devlet başkanına imzaya gönderdiği “Limanlar” kanunu onaylanırsa, devletin elindeki Ukrayna limanlarının özel mülkiyete geçmesi mümkün olacak.

Büyük satış kampanyası

Böylece söz konusu mülklerin satışı mümkün hale gelecek. Özelleştirmede istenen tek ön şart satıştan sonra mülkün bütünlüğünün bozulmaması, yani rıhtımların, bağlı arsaların kompleks halinde kalması. Aynı zamanda 50 yıllığına kiralamak da mümkün olacak.

Parlamentodan geçip devlet başkanına imzaya giden kanunda bazı yenilikler var:

Bunlardan birincisi eskiden sadece denizcilik fonksiyonu ile ilgili olan topraklar limana dâhilken, yeni kanunda liman çevresindeki kamuya ait araziler de bu pakete dahil edildi. Kanunun sahiplerine göre, araziler girişken işletmecilere kiralanarak geniş bir hinterlant oluşmasını sağlayacak.

İkinci yenilik bütün liman bir “naçalnik” yani amire bağlanacak.

Diğer yenilik ise devlet bünyesinde “Devlet Limanları İdaresi” adı altında bir dairenin kurulacak olması.

Kanunu eleştiren parlamenterler, birinci yeniliğin yeni arazi yolsuzlukları, ikinci yeniliğin faydasız bürokrasi, üçüncü yeniliğin ise işi hazır olmayan yeni bir makam ihdas etme anlamına geldiğini söylüyorlar. Ancak eleştirilerinin de dikkate alınmayacağını, “Bölgeler Partisi ne zaman eleştirileri dinlemiş?” retorik sorusuyla cevaplıyorlar.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]