Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da İkinci Dünya Savaşı’nın mirası tehlike saçıyor

Tarihin en büyük ve kanlı savaşı İkinci Dünya Savaşı’nın mirası hala tehlike saçmaya devam ediyor.

Ukrayna’nın Hmelnitskiy bölgesinde bulunan bir beldede son 24 saat içerisinde İkinci Dünya Savaşı’ndan kalan 104 adete patlamaya hazır düzenek bulundu. Bölge Olağanüstü Haller Bakanlığı merkezinden yapılan açıklamada, bulunan patlayıcıların güvenli bir şekilde imha edildiği bildirildi.

11-12 Ocak’ta iki gün içerisinde yine aynı alanda, İkinci Dünya Savaşı’ndan kalan 687 adet patlamamış mühimmat bulunmuştu.

Aynı alanda bomba uzmanları 2009 yılından bu tarafa mühimmat arama çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar 9 hektarlık alanda gerçekleştirilen 43 arama tarama faaliyetinde, söz konusu dönemden kalan ve çevreye tehlike saçan bin 865 patlayıcı düzenek bulundu ve imha edildi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]