Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kazakistan parlamentoya 3 parti girdi

Kazakistan’da yapılan Parlemento seçimleri sandık başı anket sonuçları açıklandı.

Kazakistan Sosyal ve Siyasal Araştırmalar Enstitüsü tarafından yapılan sandık başı anket sonuçlarına göre ülkede yapılan Parlamento seçimleri sonucu halen iktidarda bulunan Nur Otan Partisi ile birlikte Ak Jol Partisi ve Kazakistan Komünist Halk Partisi meclise girmeye hak kazandı.

Açıklanan anket sonuçlarına göre başkanlığını Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in yaptığı Nur Otan Partisi, seçmenlerin yüzde 81.3’ünün oyunu alarak birinci parti olarak çıkarken, Ak Jol Partisi seçmenlerin yüzde 7.2 ve Kazakistan Komünist Halk Partisi ise oyların yüzde 7.1’inin oyunu alarak meclise girmeye hak kazanıyor.

Anket sonuçlarına göre diğer partilerin oy oranı ise şöyle belirlendi: Kazakistan Patriot Partisi: Yüzde 0.8, Ulusal Sosyal Demokrat Partisi: Yüzde 1.5, Adalet ve Demokrasi Partisi: Yüzde 0.9 ve Kazakistan Sosyal Demokrat Partisi (Aul Partisi) ise seçmen oylarının yüzde 1.2’sinin oyunu aldı.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]