Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Cihan muhabiri anne ve çocuğunu boğulmaktan kurtardı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, Cihan Haber Ajansı muhabiri Burhan Demircioğlu büyük bir kahramanlık örneği gösterdi. Önünde giden aracın sulama kanalına düştüğünü gören Demircioğlu, yüzme bilmemesine rağmen kendi yaşamını tehlikeye atarak kanala girdi. Cihan muhabiri, araçtaki annenin ve 6 aylık bebeğinin hayatını kurtardı.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında, Kadirli – Osmaniye karayolunda meydana geldi. Muhabir Burhan Demircioğlu, 80 KG 933 plakalı otomobili ile seyir halindeyken karşı yönden gelen Sevim Gürlek (18) idaresindeki 80 KF 532 plakalı aracın drenaj kanalına uçtuğunu gördü. Mesleğinden önce insanların hayatını düşünen Demircioğlu, aracını durdurarak kanalın içine koştu. Aracın hızla sulara gömüldüğünü gören Demircioğlu, yüzme bilmemesine rağmen yaklaşık 2 metre derinlikteki kanala girdi. Otomobilin camını kıran Demirciloğlu, önce Sevim Gürlek’i çıkardı. Gürlek’in “Çocuğumu kurtarın” sözleri üzerine Cihan muhabiri, ters dönen ve hızla su alan otomobil içerisinde bebek aramaya başladı. Umudunu yitirmeden karanlık sularda bebeği arayan Demircioğlu, 6 aylık Behice Gürlek’i de çıkarmayı başardı. Bebeğin nefes almadığını fark eden Cihan muhabiri, minik Behice’yi suni teneffüs ve kalp masajı yaparak hayata döndürdü.

Bebeği ve annesini kendi aracına alan Demircioğlu, kazazedeleri Kadirli Devlet Hastanesi’ne götürdü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan minik bebek, daha sonra yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

DEMİRCİOĞLU: HİÇ DÜŞÜNMEDEN SUYA ATLADIM
Hastanede gazetecilere konuşan Cihan Haber Ajansı muhabiri Burhan Demircioğlu, “Araç önümde kanala uçtu. Hemen durdum ve yardım için koştum. Kanala baktığımda araç ters dönmüştü. İçinde bir bayan, ‘kurtarın’ diye bağırıyordu. Hiç düşünmeden üzerimdekileri çıkarıp suya atladım. Baktım bayan ‘çocuğumu kurtarın’ diye bağırıyor. Çocuğu göremedim aracın içinde. Kapının camını ayağımla kırdım. İçeride çocuk arıyorum, bulamadım. 30 – 40 saniye sürdü aramam. Tereddütsüz bir şekilde bulmak niyetindeydim. Nerede olursa olsun o çocuğu bulmam gerekiyordu. Kafamı suya soktum, su çamurluydu, göz görmüyordu ve bulanıktı. Anne bağırıyordu. Bir an elime bir kıyafet geldi, çektim, çocuğu kucağıma aldım” dedi.

Annenin de kırık camdan çıktığını kaydeden Demircioğlu, “Çocuğu yol kenarına çıkardım, baktım ki yüzünde hafiften bir morarma var. Hemen ilk yardım yani suni solunum ve kalp masajı yaptım. 40 – 50 saniye sürdü. Çocuk ağlamaya başladı, solunumu geldi, nefes almaya başladı. Ben orada gazeteci olarak değil bir vatandaş olarak hareket ettim. Kameramı açıp da görüntü almadım, resim çekmedim. Olayı bir haber gözüyle görmedim. Yaralıları kurtarmam lazımdı, o niyetle hiç düşünmeden suya girdim. Şu an çok mutluyum” ifadelerini kullandı.


BAŞHEKİM: ERKEN MÜDAHALE OLMASAYDI BEBEĞİN DURUMU FARKLI OLABİLİRDİ
Behice bebekle yakından ilgilenen Başhekim Dr. Atıl Kalecik, “Bebek, ilk acile geldiğinde morarmış durumdaydı. Hayati tehlikesi vardı, burada ilk müdahale yapıldı. Akciğer ve midedeki sular çıkarıldı. Hasta stabil hale getirilip yoğun bakıma alındı. Basın mensubu arkadaşımızdan Allah razı olsun. Eğer o ilk müdahaleyi yapmasaydı, bebeğin durumu çok farklı olabilirdi. Bebeğe ilk müdahaleyi yaparak ağzındaki ve ciğerlerindeki suyu çıkarmaya çalışmış. Bu da bizim için çok etkili oldu tedaviye başlamadan önce. Kendisine buradan teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Kazadan sonra hastaneye kaldırılan ve sağlık durumu iyi olan anne Sevim Gürlek, “Dengemi kaybettim birden. Frene basınca araba takla attı. Kurtaran kişiden Allah razı olsun, her şey için çok teşekkür ederim” diye duygularını ifade etti.

Cihan

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]