Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Hz. İsa’nın doğum günü coşkuyla kutlanıyor

Ukrayna’daki Ortodokslar, Hz. İsa’nın doğum gününü başkent Kiev’de turuncu devrimin yapıldığı Bağımsızlık Meydanı’nda kutladı. Meydandan geçen yollar trafiğe kapatıldı. Meydanı süsleyen çam ağacı etrafında toplanan kalabalık çeşitli dans ve tiyatro gösterilerini izledi.

Meydanda çok sayıdaki; baloncu, Noel Baba, Kar Kız ve çeşitli kukla kostümlü kişiler vatandaşların yeni yıl için çektirdikleri hatıra fotoğraflarına ve kutlamalara renk kattı.

Sokak sanatçılarının konserlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kendisine elektrik kablosu bağlı kutuya para atıldıkça rock müzik yapan gitarlı Noel Baba ise iyi hâsılat yaptı.

Meydandaki eğlenceye iştirak eden vatandaşlar ise sadece bu sene henüz karın yağmamasından şikâyetçiydi.

Hıristiyanlığın Ortodoks mezhebine mensup Ukraynalılar, Hz. İsa’nın doğum gününü 7 Ocak’ın ilk saatlerinden itibaren kutlamaya başlamıştı. Kutlamalar çerçevesinde kiliselerde ayinler yapılırken, halk ise evlerinde ve sokaklarda çeşitli eğlenceler tertipliyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]