Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’da alt geçitlerde sigara içki satışına karşı eylem yapıldı

Ukrayna’nın başkenti Kiev metrosu girişleri ve alt geçitlerinde mesken tutan seyyar satıcılardan arındırılması için Kiev Metro İdaresi önünde eylem yapıldı. 5 kişinin katıldığı eylemi yaklaşık 30 kişilik basın grubu takip etti.

Kiev’i Kurtarma Forumu tarafında organize edilen etkinliğe organizatör dahil 5 eylemci katıldı. Kiev Metro İdaresi girişinde, “Cadde ve yer altı geçitleri insanlar için. Yasal olmayan ticaret için değil” ve “Kiev’i rezil rüsva eden ticarete hayır” yazılı pankartlar açan eylemciler; bir süre “Rezalet” sloganları attı. Metro girişleri ve alt geçitlerde satılan ürünlerden örneklerin boş muz kolileri üzerinde sergilendiği eylemde eylemciler bir basın açıklaması yaptı.

Metro alt geçitlerinde; sigara, alkol, çekirdek, iç çamaşırı, tayt, kurutulmuş balık, çerez, sosis gibi ürünlerin satılmasını eleştiren grup, metro yetkilileri ile görüşmek istedi. Metro İdaresi’nin güvenliğini sağlayan polisler ise eylemi organize eden Kiev’i Kurtarma Forumu Genel Koordinatörü Vitaliy Çernyahovskiy’nin binaya girişine izin vermedi. Çernyahovskiy kendisine izin verilmemesi üzerine polis memuruna bağırdı. Kendisine bağırılmasına kızan polis memuru ise eylemciye; “Git satıcıların fotoğraflarını çek idareyi mahkemeye ver.” dedi.

Eylemci Çernyahovskiy ise hâli hazırda bile satıcıların olduğunu fotoğrafını çekmeye gerek olmadığını söyleyerek sözlü itirazını sürdürdü. Ülke basınının yoğun ilgi gösterdiği eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

‘KİEV BİR AVRUPA ŞEHRİ’

Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na özel konuşan Vitaliy Çernyahovskiy, “Kiev bir Avrupa şehri. Önemli bir merkez. Bu satıcılar şehrin imajını bozuyor. Rezil bir görünüm sergiliyor. Şehirde alış-veriş yapacak yerler var. Bu alt geçitlerde en çok; sigara, bira, tütsülenmiş balık satılıyor. Bu ürünler hiçbir kontrolden geçmiyor. Yasal değil. İzinsiz. Bütün bunları süpermarketlerden alabilirsiniz. Bu satıcıların fakir olduğunu da düşünmüyorum. Normal bir insan, ticaret için yer altı geçitlerini seçmez. Benim annem de emekli gidip alt geçitte bir şeyler mi satsın, ona da izin vermem. Bu utanç verici onların çocukları için de utanç verici.” dedi.

SOKAKTAKİ VATANDAŞ MEMNUN

Eylemcilerin yanından şaşkın bakışlarla geçen vatandaşlar ise bu eylemin gereksiz olduğu görüşünde. Bir vatandaş Cihan’a, “Bunlar alt geçitlerdeki seyyar satıcıların rahatsız ettiğini düşünüyor bence aksine yukarısı hem soğuk, yağmur-kar yağıyor, yer altı alış – veriş için daha uygun. Hem de çok rahat. İşten eve giderken bir şeyler alabiliyorsunuz. Kimse sizi rahatsız etmiyor. Yukarısı ıslak soğuk. Ben 20 yıldır yeraltından alış veriş yapıyorum hiçbir sorunla karşılaşmadım. Bu eylemcilerin maksadını anlamadım.” şeklinde konuştu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]