Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı madenciler 2011’de rekor miktarda kömür çıkarttı

Ukraynalı madenciler, 2011 yılında 81 milyon 800 bin ton kömür çıkartarak son 10 yılın rekorunu kırdı. Ukraynalı madenciler bir önceki senden 3 milyon ton kömür daha fazla kömür çıkartarak yıllık yüzde 8,8 oranında artış kaydetti.

2011 yılını değerlendiren Ukrayna Enerji Bakanı Yuriy Boyko, madencilerin kömür çıkartma miktarının son 10 yılın en yüksek miktarına ulaştığını söyledi. Boyko, kömür çıkartma miktarının artmasının yanı sıra madencilerin maaşları da arttığını belirtti.
Boyko, 2011 yılın içerisinde ortalama madencinin aylığının yüzde 30 miktarında artış görerek 5 bin 134 grivnaya (yaklaşık 642 dolara) ulaştığını bildirdi.

Aynı zamanda Boyko, 2011’de kömür madenlerinin modernizeye yönelik olan yatırımları arttığını açıkladı. Böylece geçen seneye nazaran yatırımlar 16 milyon 125 bin dolar artarak yıllık 210 milyon doları aştığını kaydetti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]