Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da gençler interneteki bilgilere güveniyor

Ukrayna’da yapılan bir araştırma gençlerin bilgi kaynağı olarak internete çok güvendiğini gösterdi.

Sosyal Araştırma Enstitüsü ve Ukrayna Gençlik ve Spor Devlet Kurumu’nun desteği ile Ukrayna genelinde; ‘Ukrayna’nın bağımsızlık yılların içinde modern gençliğin değerlerinin dönüşümü’ adlı bir araştırma yapıldı. Araştırma sonucunda ise Ukraynalı gençlerin en çok internete güvendikleri ortaya çıktı.

Araştırmaya katılan gençlerin; yüzde 55’i internetteki, yüzde 53’si televizyondaki ve yüzde 44’ü basında yer alan bilgilere güveniyor.

46 milyon nüfuslu Ukrayna’da halkın yüzde 33’ü internet kullanıyor. 35 yaşına kadar olan gençler ise kullanıcıların büyük bir çoğunluğunu oluşturuyor. Ukrayna’da üniversitelilerin yaklaşık yüzde 90’ı ve orta öğretim öğrencilerin ise yüzde 70’i internet kullanıyor.

Araştırma sonucunda uzmanlar internetin Ukraynalı gençlerin arasında çok güçlü etkileşim kanalı, gençlerin değerleri ve dünya görüşünün oluşumunda büyük rol oynadığını belirtti.

Araştırma 14 ile 35 arası bin 2 kişi üzerinde rast gele yapıldı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]