Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Meksika, Ermenistan ve Paris’e soykırım golü attı

Fransa Meclisi’nin ‘sözde Ermeni soykırımı iddialarını inkâr edenlere hapis cezası öneren’ yasa tasarısını kabul etmeye çalıştığı bir sırada Meksika Kongresi Ermenistan’ı ve Paris’i şok edecek bir karar kabul etti.

Meksika Kongresi, silahlı Ermeni güçlerinin Azerbaycan’ın Hocalı kentinde yaptıkları katliamı kınayan bir karar kabul etti. Meksika,’Hocalı katliamını’, ‘soykırım’ niteliğinde değerlendirdi.

Azeri Apa Ajansı tarafından Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’na dayandırılarak verilen haberde, Meksika Kongresi’nin, ‘Ermenilerin Azerbaycan’ın topraklarının yüzde 20’sini hala işgal altında tuttuğu, bir milyona yakın insanın mülteci durumunda olduğu, taraflar arasında ateşkes olmasına rağmen Ermenistan’ın bunun ihlal ettiği ve Azeri halkına hala zarar verdiği’ şeklinde bir kınama metnini kabul ettiği belirtildi.

Meksika Kongresi kınamasında, Ermeni silahlı kuvvetlerince kategorik olarak yapılan işgalde özellikle Hocalı’da işlenen katliamın soykırım niteliğinde olduğunu vurgulandı.

Ayrıca Meksika’nın, Ermeni hükümetinden, Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde işgal ettiği Azeri topraklarından askerlerini çekmesini istediği de aktarıldı.

26 Şubat 1992 yılında Ermeniler tarafından 83’ü çocuk ve 106’si kadın olmak üzere toplam 613 kişi Hocalı’da öldürülmüştü. Bölgede bin 275 Azeri vatandaşı kişi esir düşmüş ve 150 kişi ise hala kayıp.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]