Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Büyükelçiler Ankara ve Edirne’de buluşuyor

Türkiye’nin yurtdışı ve yurt içinde görev yapan büyükelçileri, geleneksel Büyükelçiler Konferansı’nın dördüncüsü kapsamında bir araya geliyor.

2008’den bu yana yapılan ve artık geleneksel bir nitelik kazanan Büyükelçiler Konferansı’nın 4’üncüsü bu yıl Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında, 23-30 Aralık 2011 tarihleri arasında, Ankara ve Edirne’de yapılacak. Bu yılki konferansta: “Türk Dış Politikasının Temel Dayanakları: Demokratik Değerler ve Ulusal Çıkarlar” teması işlenecek.

Konferansın Türkiye’nin bölge ve ötesinde barış ve istikrarın kalıcı kılınmasını hedefleyen çok boyutlu dış politikasının daha etkin bir eşgüdüm içinde yürütülmesine önemli katkı sağlamaması bekleniyor.

Büyükelçiler Konferansı’nda Avrupa ve Orta Doğu’da 2011’e damgasını vuran gelişmelerin kapsamlı bir şekilde ele alınması öngörülüyor.

Konferansın ilk etabı, yarın Ankara’da Bakan Davutoğlu’nun ‘Türk dış politikası’ konusundaki açış konuşmasıyla başlayacak. Büyükelçiler, 28 Aralık ‘ta ise Edirne’ye geçecek. Büyükelçiler, burada Türkiye’nin Balkanlar politikasına ilişkin temas ve değerlendirmelerde bulunacak. 30 Aralık’ta sona erecek program çerçevesinde büyükelçiler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından da kabul edilecek.

Bu arada Ukrayna, İsviçre ve Sırbistan dışişleri bakanlarının da konferansa katılarak büyükelçilere hitap etmeleri bekleniyor.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]