Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk satranççılar Ukrayna karşısında ‘Şah’a kalktı

Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE)’nun en önemli turnuvalarından biri olan Dünya Kadınlar Takım Satranç Şampiyonası’nda milli sporcular Betül Cemre Yıldız, Kübra Öztürk, Kardelen Cemhan ve Ebru Kaplan, Ukrayna’ya karşı galip geldi.

Şampiyonanın favori takımlarından Ukrayna, milli sporcuların hamlelerine karşı koyamadı. Mardin’de devam eden Dünya Kadınlar Takım Şampiyonası’nda, milliler şampiyonanın favori takımlarından Ukrayna’ya karşı 2,5 – 1,5 galip geldi. İlk masada WIM Betül Cemre Yıldız’ın IM Anna Ushenina’ya karşı, ikinci masada da WIM Kübra Öztürk’ün siyah taşlarla IM Inna Gaponenko karşı aldığı galibiyetleri, üçüncü masada da WCM Kardelen Cemhan’ın GM Natalia Zhukova karşısındaki beraberliği milli takıma galibiyeti getirdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Ali Nihat Yazıcı, “Yarışmanın favorilerinden Ukrayna’ya karşı, bu sonucu almamızda, ilk iki masada Betül ve Kübra’nın galibiyetleri, 3’üncü masada Kardelen’in beraberliği rol oynadı. Kardelen’in kendisinden 550 ELO yüksek puanlı Zhukova ile beraberliği, kuşkusuz günün en önemli başarısıydı.” dedi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]