Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Moskova yine sadece “Nuh” dedi

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç Moskova’daki “gaz görüşmeleri” ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Zorlu siyasi, ekonomik ve toplumsal gündemle dolu haftanın ikinci günü Başkan Yanukoviç ülke ekonomisinin “müzmin derdi” gaz anlaşmaları için, başbakanı ile birlikte Moskova’daydı.  Görüşmelerle ilgili olarak Yanukoviç, “Şimdilik hiçbir kabul edilebilir sonuç görmedik. Gördüğümüz enerji camiasındaki dostlarımızın bizi görmezlikten gelmesi. Ukrayna’nın menfaatlerinin önünü kesip geçen kararlar alıyorlar. Gelecekte nasıl olacağına dair bir anlayış da göremiyoruz” dedi.

Ukrayna’nın görüşmelerden beklentisi konusunda, “Şüphesiz biz üçlü konsorsiyum kurulması taraftarıyız. Ne zaman bu olacak, söylemesi zor. Cevapsız bir soru” diye ekledi Yanukoviç.

“Ukrayna Gaz Boru Hattını hurda olmaya terk edemeyiz” diyen Yanukoviç, boru hattının işlemesi için anlaşmaya varmanın önemini vurguladı.

Konuyla ilgili konuşan iktidardaki Bölgeler Partisi sözcüsü O. Yefremov Moskova görüşmelerinin sert bir atmosferde geçtiği bilgisine sahip olduğunu söyledi. Ayrıca, Kiev’in, Ukrayna ve Rusya’nın %40, Avrupa’nın ise %20 hissedarı olacağı bir çok uluslu konsorsiyum ile gaz sorununun çözülmesini teklif ettiğini bildirerek konunun detaylarına dair bilgi verdi.

Sözcü Yefremov, “Rusya gaz karşılığında Ukrayna’nın veremeyeceği şeyi istiyor” diyerek Rusların Ukrayna Gaz Boru Hattının tamamını almak istemelerine işaret etti.

Ulyana Dermenci – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]