Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

2011’e Aslan gibi veda

Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısının son haftasında Manisaspor’u ağırlayan Galatasaray, sahadan 3 puanla ayrıldı. Sarı-Kırmızılılar, rakibini tek golle geçerek 10 yıl aranın ardından ilk kez devre arasına lider girme başarısı gösterdi. Müsabakanın tek sayısı Selçuk’un mükemmel frikiğinden geldi.

Ligde üst üste 5 maç kazanan Galatasaray, dün gece de Türk Telekom Arena’da Manisaspor’u yenerek, 10 yıl aradan sonra devreyi lider tamamlamanın hesaplarını yapıyordu. Maçtan önce Fenerbahçe’nin Antalya’da 2 puan bırakmasıyla karşılaşmanın önemi daha da artmıştı. Ancak maçın henüz 2. dakikasında Manisasporlu Simpson’un güzel şutunun direkte patlaması G.Saray için gecenin hiç de kolay geçmeyeceğinin ilk sinyaliydi. Özellikle Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında çok iyi bir oyun ortaya koyan Fatih Terim’in talebeleri, ilk 45 dakikada hiç etkili olamadı. Konuk takım Manisaspor, orta sahada Yiğit İncedemir, Mehmet Güven ve Nizamettin üçlüsüyle Sarı-Kırmızılı takımın orta sahadaki bütün pas bağlantısını bozmayı başardı. Hücumda Elmander ve Baros’un da rakip savunma arasında kaybolması yüzünden Cim Bom, uzaktan şutlarla sonuca gitmeye çalıştı. Karşılaşmanın ilk yarısı biterken Sarı-Kırmızılılar, en tehlikeli pozisyonunu üretti. Selçuk’un kavisli ortasını boş durumdaki Emre Çolak, kale yerine auta atınca son haftalardaki yükselişini golle taçlandıramamanın moral bozukluğuyla soyunma odasına gitti.

ikinci yarıda golü bir an önce bulmak isteyen G.Saray, adeta rakip kaleyi ablukaya aldı. Özellikle Eboue ve Emre’nin yerine oyuna giren Engin’le kanatları etkili kullanan ev sahibi ekip, üst üste pozisyonlar buldu. 48’de Elmander ve 61’de Baros, yakaladıkları pozisyonları gole çeviremedi. Ancak maçın 64. dakikasında duran topların usta oyuncusu Selçuk İnan sahneye çıktı. Ceza alanı dışında kazanılan frikik atışında yıldız futbolcu, tribünleri sevince boğan gole imza attı: 1-0. Bu golden 4 dakika sonra Yiğit İncedemir’in kırmızı kart görmesi, konuk takımın bütün direncini kırdı. Kalan dakikalarda maçın temposunu istediği gibi ayarlayan G.Saray, hem 6. galibiyetine uzandı hem de ilk yarıyı en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 2 puan önünde kapattı.

TRANSFERLER 1 OCAK’TA FLORYA’DA
Ligin ilk yarısını kazasız şekilde lider tamamladıklarını ifade eden Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, transferlerin en kötü ihtimalle yeni yılın ilk gününde Florya’da olacağını söyledi. Riera’ya zaman tanıyacağını ve ara transferde göndermeyeceğini ifade eden Terim, “Tatilde değil burada olacağım. Takviyeleri de yapıp en kötü ayın 1’inde transferler burada olsun istiyorum. Oyuncularım dinlensin ama ben Florya’da olacağım.” şeklinde konuştu. Listede Eskişehirli Batuhan ile Kayserili Amrabat da bulunuyor.

GALATASARAY’IN 10 YILLIK HASRETİ BİTTİ
G.Saray, 10 yıllık ilk yarıyı lider bitirme hasretini dün sona erdirdi. Ligde en son 2001-02 sezonunda ilk yarıyı lider tamamlayan Sarı-Kırmızılılar, o tarihten bu yana bu başarıyı tekrarlayamadı. 2001-2002 sezonunda ilk yarıyı zirvede tamamlayıp, sezon sonunda da şampiyonluğu yakalayan Cim Bom, aynı sevinci yaşamak istiyor. Son 10 sezonda F.Bahçe 4, G.Saray 3, Beşiktaş 2 ve Bursa 1 kez şampiyon oldu. Aslan, F.Bahçe’nin puan kaybıyla averajla ele geçirdiği koltukta artık 2 puanlık farkla oturuyor.

SELÇUK MUTLULUKTAN UÇUYOR
G.Saray’da dün geceki tek golün sahibi Selçuk, önemli galibiyet elde ettiklerini söyledi. Yıldız oyuncu, “Ne olursa olsun devreyi 3 puanla bitirmek ve Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada farkı açmak istiyorduk. Bunu da başardık. Golümün anlamı çok büyük, çünkü 3 puanı getirdi.” dedi. Yaptığı kurtarışlarla Sarı-Kırmızılı kalede güven veren Muslera, her geçen hafta kendine güveninin arttığını kaydederken, golcü futbolcu Elmander, böyle bir takımın parçası olmaktan dolayı büyük gurur duyduğunu ifade etti.

Hacı Hasdemir – İstanbul – Zaman

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]