Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Medyası: Yanukoviç Çarşamba günü temizlik yapacak

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç bazı bakanları görevden alabilir.

Segodnya gazetesinin kendi kaynaklarına dayanarak verdiği haberde “kimler gidecek kalacak” sorusu bilinen senaryo ile çözülecek.

Bilindiği üzere Başkan Yanukoviç 21 Aralıkta hükümetin faaliyetlerinin nihai olarak değerlendirildiği bir toplantı yapacak. Fakat Segodnya gazetesinin ulaştığı bilgilere göre başkan hükümetin bakanlar kurulu toplantısına gelmeyecek. Ama kendisi yerine bakanların görevden alındığına dair imzalı emirnameleri gelecek. “Üstelik düşme hattında beklendiği şekilde Başbakan Azarov ve onun yardımcıları Tihipko, Klüyev ve Kolesnikov yok.”

Gelen bilgilere göre topun ucunda Dışişleri Bakanı Kostyantin Hrışçenko var. Zaten AB-Ukrayna Zirvesinin hayal kırıklığı ile sonuçlanması nedeniyle somut gerekçe de var. Adı geçen gazeteye göre AB entegrasyonu ile meşgul olmasından dolayı Kremlin’e de uymadı. Onun yerine şimdilik sadece, yine onun selefi Petro Poroşenko konuşuluyor.

Yolun sonuna yaklaştığı tahmin edilen diğer hükümet üyesi, kurumu diğer kolluk kuvvetleri arasında oldukça silik kalan Savunma Bakanı Mıhaylo Yejel. Fısıltılarda, Yejel’in yerine yakın zaman önce İçişleri bakan yardımcılığı görevinden alınan Serhiy Popkov’un adı geçiyor.

Gidici olarak bakılan bakanlar Sağlık Bakanı Oleksandr Anişçenko ve Merkez Bankası başkanıyla araları bozulan Maliye Bakanı Fedir Yaroşenko.

Bu arada her zaman çok eleştirilen Eğitim Bakanı Dmitro Tabaçnık’in istifası ile ilgili bir duyum yok.

Ulyana Dermenci – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]