Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev yol ayrımında: AB – Ukrayna Zirvesi

AB-Ukrayna zirvesi Kiev’de yapıldı. Zirveye Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Avrupa Komisyonu Başkanı J. Manuel Barosso, AB Konseyi Başkanı Herman van Rompey bizzat katıldı.

Zirvede ele alınan konuların başında, Ukrayna’nın AB ile imzalamayı beklediği Birliğe üyelik görüşmeleri konusundaki mutabakat, gümrük birliği, vizelerdeki kolaylaştırma geldi.
Ayrıca Ukrayna’nın bölgesinde yer alan diğer devletler Belarus ve Moldova’daki durum da görüşüldü. Elbette, Rusya konusuna da ayrıca zaman ayrıldı.

Daha önce kamuoyu bu zirvede AB-Ukrayna arasında üyelik görüşmelerinin başlamasına dair anlaşmanın paraf edilmesi beklentisi hakimdi. Ancak daha sonra Ukrayna Dışişleri Bakanlığından paraf imzalarının atılmayacağı açıklaması geldi.

Fakat zirvenin hangi sonuçla biteceği konusunda farklı görüşler medyada sürekli yer alıyor.

Polonya’nın AB İşlerinden Sorumlu Bakanı M. Dovhileviç “Aralık sonuna kadar Ukrayna ile üyelik görüşmeleri anlaşmasının imzalanacağına inanıyorum” derken, Ukrayna parlamentosu Verhovna Rada Dışişleri Komisyonu Başkanı L. Kojara anlaşmanın paraf edilmeyeceğini bildirdi.

Bilindiği gibi Ukrayna-AB ilişkileri, eski başbakan Yuliya Timoşenko’nun tutukluluk ve soruşturma süreciyle ilgili olarak zor bir dönemeçten geçiyor. AB’nin konuyla ilgili bu tavrı nedeniyle Ukrayna devlet başkanı Brüksel ziyaretini daha önce iptal etmişti.
Ulyana Dermenci – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]