Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

BDT Liderler Zirvesi Rusya’da yapılacak

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra kurulan Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ’na üye ülke devlet başkanlarının gayri resmi toplantısı Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılacak.

20 Aralık’ta yapılacak BDT Liderler Zirvesi’nde topluluğunun stratejisi belirlenecek. BDT çatısı altındaki ülke liderleri, örgüte üye devletler arasındaki siyasi, ekonomik ve diğer alanlardaki ilişkileri değerlendirecek. Liderler, ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesi konusunu da masaya yatıracak.

Ayrıca, BDT ülke liderlerinin gayri resmi zirvesinde, örgütün 2012 yılındaki kültür başkenti de ilan edilecek. BDT kültür başkenti unvanı için Kazakistan’ın Astana ve Türkmenistan’ın Mari şehirleri yarışıyor.
Şu an BDT dönem başkanlığını yürüten Tacikistan, 2012 yılı itibariyle dönem başkanlığını Türkmenistan’a devredecek.

Gürcistan`ın ayrılmasının ardından BDT’ye üye ülke sayısı 11’e düşmüştü. BDT’ye; Rusya, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Belarus, Moldova ve Ukrayna üye .

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]