Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO] Timoşenko yanlılarıyla polis arasında arbede yaşandı

Eski Ukrayna başbakanı Yuliya Timoşenko’nun davasına bakan Kiev Temyiz Mahkemesi önünde Timoşenko’nun lideri olduğu Anavatan Partisi (Batkivşına) taraftarları miting yapıyor. Ayrıca Anavatan Partisi’nin milletvekilleri dokunulmazlık zırhıyla girdikleri mahkeme bahçesinde eylemcilere hitap ediyor.

Mahkeme önünde güvenlik tedbirleri had safhaya çıkartıldı. Güvenlik güçleri ile zaman zaman Timoşenko taraftarları arasında arbede yaşanıyor. Timoşenko taraftarları mahkeme kapısını zorla aşmak için polise mukavemet gösterdi. Polis taraftarları geri püskürtmeyi başardı. Timoşenko yanlıları mahkemeyi abluka altında tutuyor.

Kiev Peçersk Mahkemesi, eski Başbakan Timoşenko’yu, 2009 yılında Rusya ile imzalanan gaz anlaşması sırasında görevini ihlal etmek ve devleti zarara uğratmak suçundan 7 yıl hapse mahkûm etmişti.

Sağlık nedenleriyle tutukevinden çıkamayan Timoşenko dava ile hücresinde sorgulandı ve soruşturmanın güvenliği için 2 ay daha tutuklu kalması kararı alındı.

Timoşenko’nun gönüllü avukatlarından milletvekili Sergey Vlasenko, SBU’nun mahkeme sürecini etkilemesinden, delilleri karartmasından korkulduğu için eski başbakana tutukluluk tedbirinin uyguladığını söyledi. Sergey Vlasenko’ya göre zaten tutuklu biri için böyle bir karar alınması “absürt ve saçma”

Ukrayna Ombudsmanı Nina Karpaçova hücrede yapılan sorgu için “asla olamaz” ifadesini kullanırken, Avrupa Halk Partisi konuyla ilgili bir bildiri yayınladı.

Öte yandan Timoşenko’nun tutukluluğu ve gelişmelerle ilgili olarak; ABD, AB, Almanya, İtalya, Polonya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Kanada tepki gösterdi.

Bazı AB temsilcilerinin yanı sıra ABD’den gelen kongre üyesi de temyiz görüşmelerini takip ediyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]