Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Eski Başbakan Timoşenko, bugün temyize gidiyor

Rusya ile yaptığı doğalgaz alım anlaşmalarında görevini kötüye kullanmaktan 11 Ekim’de hakkında 7 yıl hapis cezası verilen eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko bugüm temyize gidecek.

Timoşenko’nun davasına bakacak Ukrayna Temyiz Mahkemesi önünde Timoşenko’nun lideri olduğu Anavatan Partisi (Batkivşına) taraftarlarının miting yapması bekleniyor. Bununla birlikte Anavatan Partisi’nin bütün milletvekilleri de mahkemede hazır bulunmayı planlanıyor. Milletvekili İvan Krılenko, “Kimseyi çağırmaya gerek yok, herkes ayın 13’ünde ne olacağını biliyor.” dedi.

Bilindiği üzere Kiev Peçersk Mahkemesi, eski Başbakan Timoşenko’yu, 2009 yılında Rusya ile imzalanan gaz anlaşması sırasında görevini ihlal etmek ve devleti zarara uğratmak suçundan 7 yıl hapse ve Naftogaz’a yaklaşık 188 milyon tazminat ödemeye mahkum etmişti.

Bununla birlikte Timoşenko’nun daha temyiz mahkemesi başlamadan, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), “Ukrayna Birleşik Enerji Sistemleri” ile ilgili sahte belge düzenlemekle suçlayarak 7 Aralık’ta yeni bir dava açtı.

Sağlık nedenleriyle tutukevinden çıkamayan eski Başbakan Timoşenko dava ile hücresinde sorgulandı ve soruşturmanın güvenliği için 2 ay daha tutuklu kalması kararı alındı.

Timoşenko’nun gönüllü avukatlarından Milletvekili Sergey Vlasenko, SBU’nun mahkeme sürecini etkilemesinden, delilleri karartmasından korkulduğu için eski başbakana tutukluluk tedbirinin uyguladığını söyledi. Sergey Vlasenko’ya göre zaten tutuklu biri için böyle bir karar alınmasını “absürt ve saçma” olarak niteledi.

Ukrayna Ombudsmanı Nina Karpaçova hücrede yapılan sorgu için “asla olamaz” ifadesini kullanırken, Avrupa Halk Partisi konuyla ilgili bir bildiri yayınladı.

Öte yandan Timoşenko’nun tutukluluğu ve gelişmelerle ilgili olarak; ABD, AB, Almanya, İtalya, Polonya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Kanada tepki gösterdi.

Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]