Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO] Ukraynalı 3 bin 628 Müslüman Palas Ukrayna’yı doldurdu

Ukrayna’nın bağımsızlığını kazanması ile birlikte 20 yıl önce kurulan Ukrayna Müslümanları Dini İdaresi (DUMU)’nun 5’inci kurultayını gerçekleştirdi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in en büyük gösteri ve kongre merkezi Palas Ukrayna’da gerçekleşen kongreye; ülkenin bütün bölgelerinden üyeler, Müslüman ülkelerin dış misyon temsilcileri ve misafirler dahil 3 bin 628 kişi katıldı.

Kuran tilaveti ile başlayan kurultayda, Ukrayna Müslümanlarının sorunları bütün yönleriyle ele alındı. Kurultayda katılanların oybirliği ile DUMU’nun yeni tüzüğü ve Şeyh Ahmed Tamim başkanlığındaki yeni yönetim kadrolarını belirledi. Alınan kararla gereğince yönetim kurulundaki üye sayısı arttırıldı. Bütün milletlerden üyelere yer verildi.

Müftü Tamim’in konuşması akabinde namaz arası verildi. Kongre salonu içerisinde oluşturulan alanlarda inanlar guruplar halinde namazlarını eda etti.

Kurultay toplu halde edilen dua ve hep bir ağızdan yüksek sesle okunan Fatiha suresi ile bitti. Kurultay akabinde, DUMU’nun kızlardan müteşekkil ilahi gurubu misafir ve davetlilere Arapça ve Türkçe ilahiler okudu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]