Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da camiye gidenlerin oranı yüzde 0,2

Demokrasi İnisiyatifi Vakfı ve Ukrayna Sosyoloji Servisi şirketi tarafından yapılan bir araştırmada, 46 milyon nüfuslu Ukrayna’da camiye gidenlerin oranının yüzde 0,2 olduğu ortaya çıktı.

Ukrayna genelinde, 22 Kasım – 6 Aralık günleri arasında yapılan sosyolojik anket sonucunda, halkın en fazla Ukrayna Ortodoks Kilisesi Kiev Patrikliği’ne bağlı kiliselere gittiği tespit edildi.

Rastlantı sonucu seçilen 18 yaşından büyük 2 bin 12 Ukrayna vatandaşına, “Hangi dine mensupsunuz?” sorusunun yönetildi. Ankete katılanların yüzde 23,1’i ise dindar olmadığı söyledi.

Anketteki soruları vatandaşların yüzde 31,1’i Ukrayna Ortodoks Kilisesi Kiev Patrikliği cemaati oldukları şeklinde cevaplarken, yüzde 25,9 Ukrayna Ortodoks Kilisesi Moskova Patrikliği’ne mensup olduklarını belirtti.

Ankette katılanların; yüzde 8,5 Ukrayna Rum-Katolik Kilisesi’ne, yüzde 1,7 Ukrayna Özerk Ortodoks Kilisesi’ne, yüzde 1,1 Roma-Katolik Kilisesi’ne, yüzde 1’i Protestan Kilisesi’ne gittiğini ifade etti.
Kendilerine soru yöneltilen vatandaşlardan sadece yüzde 0,2’si Müslüman olduklarını ve camiye gittiklerini belirtti.

Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]