Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Anneler, FEMEN’in pabucunu dama atar mı?

Ukrayna’nın dünya çapında nam salan FEMEN’in saflarına şimdi de ‘anneler’ eklendi.

Simferopol şehrinde devletin çocuklu annelere ödediği paranın bu ay hala hesaplara yatmamış olması anneleri sokağa döktü.

Yapılan mitingleri Simferopol Anneleri adlı bir sivil toplum örgütü düzenledi. Anneler bebeklerini de yanlarına alarak şehrin merkezindeki Sovyet meydanında toplandı ve devletin bu ay kendilerine ödemeyi vaat ettiği çocuk bakım masrafları parasını istedi.

Anneler elerinde tuttukları döviz ve pankartlarda hükümeti göreve çağırdı. Annelerin dertlerini dinlemek için protestocu grubun karşısına Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri çıktı. Adı geçen bakanlık yetkililerinden İrina Kruçek, söz konusu paranın büyük kısmının bu hafta sonuna kadar ödeneceğini söyledi. Kruçek, gecikmenin bütçe kaynaklarının yeniden düzenlenmesi nedeniyle ortaya çıktığını söyledi.

Ulyana Dermenci – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]