Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de İslam Üniversitesi’nin temeli atıldı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in ilk minareli camisi Ar-Rahma’nın önündeki alana İslam Üniversitesi’nin temel kitabesi konuldu.

Kiev’de dün Cuma namazı öncesi yapılan etkinliğe, çeşitli ülkelerin din adamları, işadamları ve cami cemaati katıldı. İslam Üniversitesi’nin temelini teşkil eden kitabe; Ukrayna Müftüsü Şeyh Ahmed Tamim ve Çeçenistan Müftüsü Sultan Hacı Mirzayev tarafından dualarla yerine konuldu. Üniversite inşaatı tamamlanması ile birlikte faaliyetlerini Ar-Rahma Camisi çatısı altında yürüten ülkenin ilk İslam Üniversite’sinin müstakil bir kampusa kavuşacak.

Üniversitenin temel atma töreni akabinde cemaat Cuma Namazı için camiye geçti. Camideki ilk ezanı ise Türkiye’den gelen Fatih Cami vaizi Metin Balkanlıoğlu okudu. Hutbeyi okuyan Ukrayna Müftüsü Şeyh Ahmed Tamim daha sonra Cuma namazını kıldırdı.

Müftü Tamim Cihan’a yaptığı açıklamada, “Caminin açılışı Tüm Müslümanlar için sevindirici bir olay. Uzun süren deneme ve gayretler sonucunda Allah nasip etti ve cami inşaatı için tüm gereken izinler alındıktan sonra artık cami inşaatı yapıldı. Camimiz sade Müslümanlara mahsus bir yer değil İslam dinine ilgi duyan herkese açıktır. Memnuniyet verici ki camimiz farklı milletlere mensup kişileri, toplumu birleştirici bir unsur taşıyor.” diye konuştu.

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]