Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ VE VİDEO] UEFA EURO 2012 finallerinin topu ‘Tango 12’ hazır

UEFA EURO 2012’nin resmi maç topunun hazır olduğu açıklandı. adidas Tango 12 olarak isimlendirilen yeni topun, futbol sahalarında iz bırakan Tango tasarımından ilham aldığı ve günümüz modern futbolunun ihtiyaçlarına uygun olarak üretildiği ileri sürüldü.

adidas ve UEFA, UEFA EURO 2012’nin resmi maç topu olan “Tango 12”nin tanıtımını gerçekleştirdi. Tango 12, eski Ukrayna Olimpik Sırıkla Atlama Şampiyonu Sergey Bubka’nın gerçekleştirdiği UEFA EURO 2012 kura çekilişleri sırasında sahnede sergilendi.

adidas Tango 12’nin klasik tango tasarımından ilham alınarak tasarlandığı belirtildi. Bir klasiğin modern yorumu olarak adlandırılan tasarımın, 1980’li yılların başında hem FIFA Dünya Kupası, hem de UEFA EURO’da kullanılan klasik tango tasarımına dayanan adidas Tango 12, kupanın iki ev sahibi ülkesi, Polonya ve Ukrayna’nın bayraklarından ilham alan renkleri de içeriyor ve bir klasiğin modern bir yorumu olarak sahaya çıkıyor.

Her iki ev sahibi ülkede de geleneksel bir sanat olan, dekoratif kağıt kesme sanatını temsil eden ve futbolun temel prensipleri olan birlik, rekabet ve tutku ile bağlantı kuran üç özel grafik uygulaması da, Tango 12’nin tasarımında dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

UEFA Organizasyonlar CEO’su David Taylor, “adidas Tango 12, tüm dünyada oyuncuların ve futbol hayranlarının yakından tanıdığı iz bırakan bir tasarıma dayanıyor. Bu tasarımın, UEFA EURO 2012 için bu kadar yaratıcı bir biçimde yeniden yorumlandığını görmek harika.” dedi.

adidas Tango 12’nin tasarımını, topun havada kontrollü bir şekilde uçuşunu sağlamak için termal birleştirme yöntemi ile birbirine eklenmiş bir dizi üçgen panel tamamlıyor. Topun her panelini, krampon-top temasını destekleyen ve top kontrolünü artıran bir doku kaplıyor.

İki yıldan uzun bir süre içinde geliştirilen adidas Tango 12, iki tür testten geçirildi. Testlerin biri, sekiz ülkeden çeşitli federasyon ve kulüplerin oyuncuları eşliğinde gerçekleştirilen oyuncu testi, diğeri ise; adidas Tango 12’nin resmi maç topu olarak tüm FIFA Onaylı Standartları karşıladığı sonucuna varılan ve bugüne kadar en çok test edilen adidas topu olarak kayıtlara geçmesini sağlayan laboratuvar testi oldu.

adidas Group CEO’su Herbert Hainer, “adidas, futbol sahalarında artık bir gelenek haline gelen tasarımdan esinlenerek ürettiği Tango 12’yi, birçok adidas oyuncusu ile laboratuvar testlerine tabi tutarak, onun bugüne kadar en çok test edilen adidas topu olmasını sağladı.” dedi.

UEFA EURO’NUN 11’İNCİ RESMİ MAÇ TOPU

adidas Tango 12, 1963’ten bu yana futbol alanında üretim yapan adidas’ın geçmişini sürdürerek, UEFA EURO şampiyonası için üretilen on birinci resmi maç topu oldu. Bu sürede, UEFA EURO şampiyonaları için 1980 Tango River Plate, 1984 Tango Mundial ve 1988 Tango Europa olmak üzere, Tango’nun tasarımının kullanıldığı üç resmi maç topu daha üretildi. adidas Tango 12 ise, Tango’dan ilham alınarak tasarlanan dördüncü resmi maç topu oldu.

UEFA EURO 2012 karşılaşmalarında kullanılacak olan, adidas Tango 12, 8 Haziran 2012’de şampiyonanın diğer ev sahibi Polonya’nın başkenti, Varşova’daki National Stadium’da ilk defa sahaya çıkacak. Şampiyonada yer alacak tüm takımlara, şampiyonanın başlamasına 6 ay kala, 5 Aralık itibariyle antrenman ve maçlarda oynanmak üzere 30’ar adet adidas Tango 12 resmi maç topu verilecek.

UEFA EURO 2012 resmi maç topu adidas Tango 12 275 TL, replikası ise 53 TL’lik fiyatıyla, bugün itibariyle adidas satış noktalarında satışa sunuldu.

Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]