Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Başkent Kiev’in ilk minareli camisi açıldı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de inşasına 1994 yılında başlanan ülkenin ilk minareli camisi hizmete açıldı. Yaklaşık 3 bin kişilik ‘Ar-Rahma’ camisi görkemli bir törenle kapılarını cemaata açtı.
Caminin açılış törenine; Ukrayna Müftüsü Şeyh Ahmed Tamim, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın İnsani Sosyal ve Politik alanlarında Temsilcisi Anna German, Ukrayna Kültür Bakanı Mihail Kulinyak, Kırım Özerk Cumhuriyeti’nden yetkilileri, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, Kiev Belediyesi yetkilileri, ABD, Rusya, İngiltere gibi ülkelerin yanı sıra Müslüman ülkelerin temsilcileri ve müftüleri, çok sayıda Müslüman ülkenin büyükelçisi, dış misyon şefleri, din adamları ve cami cemaati katıldı.

Caminin minaresindeki kitabe üzerindeki siyah örtü; Müftü Şeyh Ahmed Tamim, Çeçenistan Müftüsü Sultan Hacı Mirzayev, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın temsilcisi Anna German ve Kültür Bakanı Mihail Kulinyak tarafından indirildi.

Müslümanların bir asırdır Kiev’de cami kurmak istediğini ve bu hayalin şimdi gerçekleştiğini belirten Müftü Tamim, burada yaptığı açılış konuşmasında; “Bu sadece cami değil. Aynı zamanda bir eğitim kurumu ve kapısı herkese açık. Camimizi sadece namaz ve ibadet için gelenlere ayırarak faaliyet alanını kısıtlamıyoruz. Kapımız inanan ve inanmayan fark etmez herkese açık” dedi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]