Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Pegasus’tan ücretsiz bilet seferberliği

Türk Hava Yolları'nın (THY) akabinde Pegasus Hava Yolları depremin vurduğu 10 şehirden tahliyeleri kolaylaştıracak bir hamle yaptı. İç hat uçuşları ücretsiz.

Pegasus Hava Yolları depremden etkilenenler için 7-12 Şubat 2023 tarihleri arasında Adana, Diyarbakır, Elâzığ, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Şanlıurfa çıkışlı tüm iç hat uçuşlarının ücretsiz olduğunu duyurdu.

Şirket, Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ve yetkili makamların yardım ekipleri ile ihtiyaç duyulan malzemelerin bölgeye ulaştırılması ve depremden etkilenenlerin tahliyesine katkı sağlamak için fiyat tarifesinde değişikliğe gitti.

Ek seferler internet sitesi ve mobil uygulamasından takip edebilecek, rezervasyon yapılabilecek.

Pegasus’tan yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş ve etkilenen çevre iller için seyahat planlarında değişiklik olan yolculara 6-21 Şubat 2023 tarihli uçuşları için web veya mobil uygulamasından olarak değişiklik, açığa alma ve iptal hakkı sunuldu. Uçuş tarihleri geçse dahi iade işlemleri 31 Mart 2023 tarihine kadar devam edecek.” denildi.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDAN ÜCRETSİZ KARGO

Depremden etkilenen bölgelere yardım malzemesi ulaştırmak isteyenler Kızılay ve yerel yönetimler ile koordine ederek yardım malzemelerini Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaştırmaları durumunda yardımlar ücretsiz olarak taşınacak.Pegasus, AFAD’a 5 milyon TL ve Pegasus çalışanları adına Ahbap Derneği’ne 3 milyon TL bağışta bulunuldu.

Depremzede minik hayvanlar için depremden etkilenen şehirlerdeki tüm havalimanlarına kabin içinde evcil hayvan taşıma kapları ulaştırıldı.

Şirket 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren 8 Şubat 2023 07:00’a kadar toplam 22 yardım uçuşu, 86 yolcu uçuşu yapıldı.

Kaynak: Kronos

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]