Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“AB, Ukrayna’nın ardından elini sallayabilir”

Ukrayna siyasetinin renkli isimlerinden Taras Çornovil Ukrayna gündemine yeni inciler hediye etti.

Daha önce parlamento önünde göstericilere karşı peydahlanan korkulukların, gösterilerde kırılıp hemen yeniden takılması konusunda, “Ukrayna milli sporu olarak eskiden Başsavcı Piskun’u görevden alıp tekrar getirmek vardı, şimdi bir yenisi daha eklendi, parlamento önüne korkuluk takıp sökmek” sözleri gibi vecizelerin sahibi Taras Çornovil, Radyo Svoboda’ya AB-Ukrayna-Rusya ilişkilerini değerlendirdi.

Taras Çornovil; “Galiba Yanukoviç hem AB’yi hem de Rusya’yı kandırmak istiyor. Muhtemelen Cumhurbaşkanı bu sene sonuna kadar AB işini beklemeye alacak ve bu arada Rusya’dan düşük gaz fiyatı koparmayı düşünüyor. Ancak sonunda AB, ya yorulup kapıyı kızla çarpıp çekip gidecek veya Yanukoviç yüzünden AB Ukrayna’nın ardından elini sallayabilir ya da AB parlamento seçimleri olur ve yeni milletvekilleri bizi tamamen unutur. O zaman Yanukoviç korkulu rüyası Putin ile baş başa kalır. Yanukoviç, Rusya’nın aptal olmadığını, istediği garantiyi alacağını unutuyor” şeklinde konuştu.

Ulyana Dermenci – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]