Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AB-Ukrayna zirvesinde anlaşma ümitleri tükeniyor

Geçtiğimiz hafta Ukrayna Parlamentosu’nda Ukrayna ve AB parlamentolar arası işbirliği komisyonları bir araya geldi.

Toplantıda komisyon üyeleri AB ülkelerinin büyükelçileri de yer aldı.

Uzun süre mevcut durumu konuşan katılımcılardan en iyimserleri bile Ukrayna’nın çok zor bir dönemeçten geçtiğini ifade etti.

AB temsilcileri, sadece tutuklu eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko olayına odaklanmak gerekmediğini, son zamanlarda ülkede, iş dünyası gibi geniş anlamda birçok sektörde olumsuz değişimler olduğunu belirtti.

Bu değişimlerden rahatsız olan AB’li yetkililer ayrıca Yanukoviç’in başkanlığının ilk dış gezisi olan AB gezisinde söylediği “Avrupa romantiği değilim” sözüne gönderme yapılarak yönetiminin gerekli gayretten yoksun olduğunu ima etti.

Bu durumda 19 Aralıkta büyük beklentilerin yüklendiği AB-Ukrayna Zirvesine günden güne yaklaşılırken Üyelik Anlaşmasının imzalanacağı inancından uzaklaşılıyor. Hatırlandığı gibi Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in aynı gün Moskova’yı ziyaret edeceği daha önce basına yansımıştı.

Ulyana Dermenci – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]