Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

‘Ukrayna’da yeni bir turuncu devrimin sinyalleri var’

Özgürlük Günü’nde açıklama yapan eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko, 2004 yılında Turuncu Devrim’in sebebi olan sorunların hala gündemde olduğunu söyledi.

Devrime sebep olan problemlerin şu anda yeniden ortaya çıktığını ifade eden Yuşçenko: “Bugün 2004’teki devrime sebep olan problemler Ukrayna vatandaşların önüne yeniden çıktı. Vatandaşların ve işadamların hakkını çiğneme, yönetimin baskısı, memurların yolsuzluğu, basının sansürü, siyasi muhaliflere zulüm ve seçim hilesi aşikâr devrimin hazırlıklarıdır” dedi.

2004’teki devrimin yönetimin baskısından korkmadan vatandaşların tarafından yapıldığını belirten Yuşçenko, vatandaşların siyasi görüş farkı olmaksızın Turuncu Devrim’e destek olduğunu iddia etti.

Halkın 22 Kasım Özgürlük Günü’nü kutlamasını isteyen eski Cumhurbaşkanı Yuşçenko, ülkede özgür bir yaşam değeri adına vatandaşların birleşmesi gerektiğini vurguladı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]