Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ VE VİDEO] Ukraynalı Darth Vader’in talebini dünya konuşuyor

Dünya, Yıldız Savaşları film serisinin kötü karakteri Darth Vader’dan esinlenen bir Ukraynalı ülkesinin tatil ve liman şehri Odesa Belediyesi’nden bir dönüm arazi talep etmesini konuşuyor.

Odesa Belediye meclisinin Belediye başkanı yardımcı ve yakınlarına sahile yakın yerlerden toprakların peşkeş çekmesine karşı çıkan Ukraynalının, videosu Youtube’da birçok kullanıcı tarafından yayınladı.

Yıldız Savaşları filminin fon müziği ve ışıklık kılıç efektlerinin eklendiği videoyu şimdiden on binlerce kişi izledi. Videoda Darth Vader, Odesa’nın meşhur Potemkin merdivenlerinden elinde kırmızı lazer kılıcıyla, çıkıyor. Uzaydan çok Karadeniz’den geldiği izlenimini veren karanlık lider, daha sonra belediye binasına geçiyor. Polislerin şaşkın bakışları arasında Darth Vader, kaskını çıkartarak yetkililere dilekçesini teslim ediyor.

Ukrayna Toprak Kanunu’na göre vatandaşlara ücretsiz bir dönüm toprak verilmesi hakkından yararlanmak için Darth Vader kılığına bürünmesini uluslararası ajansların haber yapması ile dünya kamuoyunun dikkatini çekti.

Bununla birlikte 14 Kasım’da Odesa Belediyesi’nde gerçekleşen ‘Darth Vader’ hadisesinin arkasında kimin ya da kimlerin olduğunu henüz kesinlik kazanmadı.

Odesa Belediye’sinin ise uzay gemisini park etmek için toprak talep eden Darth Vader kılıklı şâhısa, bir ay içerisinde resmi cevap vermesi bekleniyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]