Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da sigaraya yeni zam

Lüks tüketim ürünlerine 2012’de vergi konulmasının gündemde olduğu Ukrayna’da tütün ürünlerine yüzde 5 ila yüzde 7 arasında öncü zam geldi.

Özel üretim tütün ürünlerine ise zam yapılmadı. Fakat bu tür tütün ürünlerde de fiyat artışının yolda olduğu bildirildi.

Öte yandan tütün ürünlerinin fiyatları, dolaylı vergiler sebebiyle sürekli artması üzerine Ukraynalı tiryakiler ucuz sigaraya yöneldi.

Tütün piyasası araştırmalarına göre Philip Morris International ve Japan Tobacco International gibi pahalı sigara satan şirketlerin pazar payları düşerken, daha ucuz ve yerli çeşitleri satan; Imperial Tobacco Group ve British American Tobacco’nun pazar payını arttırdı.

Üreticiler ise “Tütün ürünlerin fiyatları artıyor ve tüketicinin geliri aynı kalıyorsa tüketici daha ucuz sigara içer ama sigarayı bırakmaz tüketim oranları değişmez” kanaatine sahip.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise aksine sigara fiyatlarının artmasının, ülkede sigara içen sayısının azaltacağını iddia ediyor.

Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]