Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO VE VİDEO] Kiev’de aydınlar ‘tolerans ‘ konusunda birleşti

Global ölçekli savaş ve kaosun konuşulduğu bugünlerde, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen uluslararası bilimsel konferansta ‘tolerans ve hoşgörü’ konuları ele alındı.

Kiev Boris Grinçenko Üniversitesi’nin ev sahipliğinde; “Modern dünyada hoşgörü ve insani değerler: kıtalararası entelektüeller diyalogu” adlı konferans gerçekleşti.

Ukrayna Bilim, Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kiev Boris Grinçenko Üniversitesi ve Diyalog Avrasya Platformu (DAP) tarafından organize edilen konferansa; Ukrayna, Türkiye, Rusya, Gürcistan, Belarus, Azerbaycan, İsrail, Hindistan, ABD, Almanya, Polonya ve Slovakya’dan entelektüeller katıldı.

Üniversite öğrencilerinin geleneksel çalgısı ‘bandura’ dinletisi ile başlayan konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Viktor Ognevyuk yaptı. Ukraynaca, Rusça ve İngilizce olmak üzere üç dilde sunum yapılan konferansta; küreselleşen modern dünyada değerlerin dönüşümü, toleransın olağanüstülüğü, teorik ve metodolojik esasları, hoşgörünün etik prensipleri ve toplumsal uyumun şartı olarak hoşgörülü insanın şekillenmesi gibi çeşitli konular ele alındı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]