Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO VE VİDEO] ‘Doğu ve batı dayatması bir efsanedir’

Global ölçekli savaş ve kaosun konuşulduğu bugünlerde, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen uluslararası bilimsel konferansta ‘tolerans ve hoşgörü’ konuları ele alındı.

Kiev Boris Grinçenko Üniversitesi’nin ev sahipliğinde; “Modern dünyada hoşgörü ve insani değerler: kıtalararası entelektüeller diyalogu” adlı konferans gerçekleşti.

Konferansa Türkiye’yi temsilen katılan, Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Öğretim Üyesi, TİKA Görevlisi Doç. Dr Ömer Dermenci ise konferansta düşüncelerini;

“Doğu-Batı dayatması bir ‘mith’ yani kasten uydurulmuş bir efsanedir. 20 asrın kaderini tamamen etkilemiştir. Üstelik içinde sonu çatışmayla (medeniyetler çatışması, göç, ileri geri, Avrupa merkezcilik) bitmesi gereken tezleri barındırır. Savaş ve sömürgecilik içerir. Hâlbuki dünyadaki ilişkilerin ille de doğu batı vektöründe gelişmesi bir kural değildir. Güneyden kuzeye ilişkiler de olmuş ve daha az şiddet içermiştir ve daha doğaldır” şeklinde ifade etti.

Ukrayna ve Türkiye köprü ülke olarak tarif edildiğine de dikkat çeken Ömer Dermenci; “Bu konum avantajlarının yanında pek çok zorluk da içerir. Özellikle global siyaset için bu ülkeler her zaman kapı bekçisi konumundadırlar. Ayrıca yine ‘Doğu-Batı’ efsanesinin bir parçasıdır ‘köprü ülke’ anlayışı. Yani ‘birbirinden farklı olması gereken dünyaların’ arasındadırlar.” diye konuştu.

Konferans katılımcıları; eğitim bakanlıklarının eğitim ve öğretimde toleransa yer vermesi, basın yayın organlarının; toleransı, dostluğu, aile bağlarını özendirecek haberler yapmasının teşvik edilmesini ve DAP çatısı altında Uluslararası Tolerans Komitesi kurulmasını kararlaştırdı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]