Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’daki üniversitelerde rüşvet alan da veren de memnun

Ukrayna üniversitelerindeki yolsuzluğun rüşvetle sınıf geçmenin öğrencilerin de işine geldiği ortaya çıktı. Yapılan araştırma sonuçlarına göre öğrencilerin sadece yüzde 5’i üniversitelerdeki yolsuzluk ile mücadeleye hazır ve hâli hazırdaki gidişattan memnun değil.

Demokratik İnisiyatifler Fonu Başkanı İrina Bekeşkina, “Kiev Forumu” adlı televizyon programı sırasında yaptıkları sosyolojik araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Kiev’in sorunlarının ele alındığı televizyon programında İrina Bekeşkina; “Üniversitelerde rüşvet sorunu üzerinde yapılan araştırmada, öğrencilerin üçte birinin bu yolsuzluğa dâhil olduğunu gösterdi.” dedi.

Uzmanın verilerine göre, öğrencilerin yaklaşık yüzde 60’ı bu illegal eylemlerine “Öğrenmektense rüşvet vermek daha kolay” açıklamasını getirdi. Öğrencilerin sadece yüzde 20’si eğitim görevlilerinin baskısından ve rüşvet istemesinden şikâyet ediyor.

Bekeşkina, Ukrayna’daki öğrenci toplumunu rahatsız eden diğer konular içerisinde ilk sırada, “gelecekte iş bulma” kaygısı ve “geçim sıkıntısı” yer alıyor. Öğrenciler bilgi kalitesini başlıca sorun görmemelerini eleştiren Bekeşkina, “Bana kalsa, bizim için asıl sorun bu” diye konuştu.

Mesleği ile ilgili alanda çalışmak istemeyen ve eğitime gerekli ilgiyi göstermeyen öğrencilerin iş konusunda çok para istemeleri ise dikkat çekti. Öğrencilerin sadece üçte biri kendi mesleğinde çalışmak istiyor.

Yapılan araştırmada “iyi bir iş sahibi olmak için ne gerekiyor” sorusuna öğrenciler nakit para ve arkanda dayın olacak cevabını verdi.

Aleksandr Abdullahov – Kiev – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]