Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Türk şirketleri Ukrayna’nın en büyük havalimanını Euro 2012’ye yetiştirecek

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, Türk şirketleri; Doğuş, Alarko ve YDA ortaklığı tarafından yapılan Uluslararası Borispol Havaalanı’nın D Terminali’nde incelemelerde bulundu.

Başbakan Nikolay Azarov, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i dünyaya bağlayacak havalimanının inşaatında ilgili bakanlar ve kurumlar ile ilgili çalışma toplantısı yaptı.

Azarov burada yaptığı açıklamada; “İnşaatta incelemelerde bulunduk çalışma toplantısı akabinde de bu inşaatın, 20 Aralık’ta biteceğine kanaat getirdik. Havalimanı sisteminde ön çalışmalara başlanılacak ve ilk uçuş ise 25 Mart 2012’de gerçekleşecek” dedi.

Önümüzdeki bir ay içerisinde çözülmesi gereken bir dizi problem olduğunu belirten Azarov bu sürecin inşaatın tamamlanmasına etkilemeyeceğini belirtti.

EURO 2012’YE YETİŞECEK
Basında çıkan, “Türkler bu işi bitiremez” yönündeki eleştirileri ise; Azarov; “2008 yılında imzalanan projede değişiklikler yapılması nedeniyle inşaatın süresi uzadı ama bu değişiklikler havalimanın daha fonksiyonel ve yolcuların rahat etmesi için gerekliydi. Biz bu sayede Avrupa standartlarında bir havalimanına ve hayat standartlarında sahip olacağız” şeklinde cevapladı.

Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2012 başladığında havalimanın tam teşekkülü bir şekilde çalışacağını ifade eden Azarov, Euro 2012 için gelen misafirleri bu havalimanında karşılayacaklarını söyledi.

PASAPORT KUYRUĞU ÇİLESİ BİTECEK
Türklerin yaptığı havaalanının faaliyete girmesi ile birlikte yine en çok Türklerin şikâyet ettiği pasaport kontrollerindeki uzun kuyruk çilesi de yeni yapılacak havalimanındaki 60 adet pasaport kontrol noktasının devreye girmesiyle son bulacak.

Daha önce yaptığı açıklamalarda projenin zamanında tamamlanacağı garantisini veren Doğuş Grubu Ukrayna Genel Müdürü Burak Talu, 2011 sonunda inşaatın sona erdirilmesini ve 2012 başında ise D Terminali’nin hizmete sokulmasının hedeflendiklerini söylemişti.

DOĞUŞ-ALARKO-YDA ortak girişimi olan DAY JV tarafından yapılan ve toplam maliyeti 450 milyon doları bulan proje çerçevesinde; yaklaşık 100 bin metre kare terminal binası, 200 bin metre kare apron kaplaması, 11 yolcu biniş köprüsü, viyadük, çevre yolları ve uçak yakıt ikmali için yakıt ikmal sistemi yapılıyor.

Kiev yakınlarındaki Borispol Havaalanı D Terminali inşaatı, Euro 2012 kapsamındaki en önemli projelerden biri olarak sürekli Ukrayna basının gündeminde.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]