Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dikmen Vadisi’nde oturan Büyükelçisi Korsunskiy Ankara’yı övdü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ayrı ayrı ziyaret eden 7 ülkenin büyükelçisi Ankara’ya tam not vererek, hayranlıklarını dile getirdi. Ziyarette Başkan Gökçek, Tacikistan, Çek, Ukrayna, İran, Sudan, Belçika ve Belarus Büyükelçileriyle ayrı ayrı görüştü.

Ankara’nın başkent oluşunun 88. yıldönümü nedeniyle tebriklerini ileten büyükelçiler, Ankara’nın bir dünya başkenti olduğunu vurgulayarak, olumlu izlenimlerini aktardı.

Büyükelçilerin, Ankara’yla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ SERGİY KORSUNSKİY: Birbirimize çok yakın evlerde oturuyoruz. Evimden Dikmen Vadisi’ne her baktığımda sizi büyük bir övgüyle anıyorum. Ben Ankara’ya 1990 yılında geldim. 2006 yılında tekrar geldiğimde Ankara’yı tanıyamadım bambaşka bir şehir olmuştu. Bana “Ankara’da neden trafik meselesi yok?” diye sorulduğunda “Onların çok doğru bir belediye başkanları var” diyorum. Siz çalışmalarınızla gurur duyabilirsiniz. Şehriniz çok konforlu ve çok rahat bir şehir. Ben Ankara’yı kendi ana şehrim gibi görüyor ve kabul ediyorum.

TACİKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ FARUH HOMİDİNOVİÇ ŞAPİPOV: Ankara çok güzel, Dünyanın en kültürlü ve en güzel şehirlerinden biri. Kültürel, sosyal, ticari ilişkilerin daha da sağlamlaştırılması için daha sıkı çalışmamız gerekiyor. Sizi en kısa zamanda Duşambe’ye bekliyoruz.

ÇEK CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİSİ VACLAV HUBİNGER: Ankara’da görev yapan büyükelçilerle konuşurken ben hep Ankara’nın İstanbul’a göre çok daha yaşanılabilir bir şehir olduğunu söylüyorum ve inanınki Ankara’yı seven elçiler çok fazla. Daha önce Brezilya’nın başkenti Brazil’de de bulundum. O da Rio De Jeneiro’ya 2 saat uzaklıkta, izole bir yer. Orada elçiler hep sıkıldıklarını söylerlerdi. Ama Ankara’da elçiler çok mutlu.

İRAN BÜYÜKELÇİSİ BAHMAN HOSSEİNPOUR: Son 30 senede Dışişleri Protokol Müdürü olarak sık sık Ankara’ya geldim. 3 sene 2 aydır da elçilik görevini yürütüyorum. Ankara’nın gelişmesi, ilerlemesi geçmişe nazaran kıyaslanamaz. Misafirlerimi hep Dikmen Vadisi’ne götürüyorum. Orada yürüyüş yapıyorum. Dünyadaki en güzel parklardan biri. Aktif ve çalışkan birisiniz. Biz de ilerleme ve güzel gelişmelere şahit oluyoruz. Projelerinizi aktarmanız ve görüş alışverişi için sizi Tahran’a davet ediyorum.

SUDAN BÜYÜKELÇİSİ OMER UAİDAR AELSHAREEF: 2 yıldır Ankara’da görev yapıyorum. On farklı ülkede görev yaptım ama görev yaptığım şehirler içinde en güzeli, en temizi ve en niteliklisinin Ankara olduğunu söyleyebilirim. Yeşil alanlarının güzelliği, güvenli olması nedeniyle kendimizi Ankara’da çok güven içinde hissediyoruz. Ankara’daki tüm yabancılar kendilerini öz ülkelerinde görüp hissediyorlar. Bunların hepsi bir azmin ve çalışmanın sonucu. Bu nedenle size çok teşekkür ederiz.

BELÇİKA BÜYÜKELÇİSİ POL J.M.M. DE WİTTE: İki yıldır Ankara’dayım. Ankara’da pek çok şeyden etkilendim. İlk geldiğimde akşam saatleriydi kente gelirken Havaalanı Yolu’nun ışıklandırılmasını çok beğenmiştim; gerçekten çok güzeldi. Temizliği, düzen ve tertibi övgüye değer. Belediye hizmetleri çok etkili. Yağışta daha iyi gördüm, yollar ve kanallar hemen açıldı. Belçika’da bu işler daha yavaş oluyor, tabi yağmurun hafta içi mi hafta sonu mu yağdığı da önemli. Ankara’nın güvenliği de çok iyi. Ailemle, oğlumla güven içerisinde geceleri gezebiliyorum.

BELARUS BÜYÜKELÇİSİ VALERY KOLESNİK: İki ülke arasındaki ticari ve turistik ziyaretler en üst düzeyde. Cumhurbaşkanlarımız daha dün iki ülke arasındaki vizelerin kalkması için anlaşma imzaladılar. Bu iki ülke arasındaki ilişkilerin ve iş hacminin daha da artacağı anlamına gelir. Ankara da çok güzel bir şehir, başkent olması sebebiyle de her ay her yıl gelişiyor.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]