Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

[FOTO GALERİ] Ukrayna’daki Türkmen üniversiteliler futbol turnuvası düzenliyor

Türkmenistan’ın bağımsızlığının 20. yıldönümü münasebetiyle, Ukrayna’daki üniversitelerde eğitim gören Türkmenistanlı mini-futbol turnuvasında buluştu.

Kiev Transport Üniversite’sinde düzenlenen turnuvanın açılış etkinliği Türkmen milli marşının okunmasıyla başladı. Türkmen bayrakları donatılan spor salonundaki ilk karşılaşmayı; Türkmenistan Büyükelçiliği mensupları, üniversitenin öğretim üyeleri ve Kiev’in diğer üniversitelerinden gelen öğrenciler birlikte izledi.

Açılışa katılan Türkmenistan’ın Kiev Büyükelçisi Nurberdi Amanmuradov yaptığı konuşmada; “Türkmenistan’ın bağımsızlığının 20. yılı münasebetli futbol turnuvası düzenliyoruz. Bu ikincisi ama bu yıl bağımsızlığımızın 20. yılına denk geldiği için daha coşkulu geçeceğine inanıyorum. ” dedi.

Türkmenistan’ın Kiev Büyükelçiliğinin himayesinde gerçekleşen etkinliğe, Kiev ve Odesa Şehri’nde ki üniversitelerde okuyan öğrenciler katılıyor.

12 Ekimde başlayan ve 27 Ekim Türkmenistan’ın bağımsızlık gününe kadar devam edecek turnuvaya Kiev Transport Üniversitesi ev sahipliği yapıyor.

Futbol turnuvasına sadece Kiev ve Odesa’daki toplam 26 üniversiteden yaklaşık 800 Türkmen öğrenci iştirak edecek.

Ukrayna üniversitelerinde düzenlenen faaliyet ile iki ülke arasındaki insani ilişkilerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]