Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Odesalı Carlo’nun valizden uzun namlulu silah mermisi çıktı

Atatürk Havalimanı’nda, Ukrayna uyruklu bir yolcunun valizinden şerit halinde 87 adet ‘Biksi’ tabir edilen uzun namlulu silah mermisi çıktı. Gümrük görevlilerinin dikkati sonucu bulunan mermiler, Çeçenlere yönelik suikastlar dikkate alınarak detaylı inceleme için terörle mücadele birimine teslim edildi. Mermilerin daha önce ateşlenip ikinci kez doldurulduğu belirlendi.

Carlo Dimitri isimli kişi beraberindeki birkaç kişiyle Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla Odesa’ya gitmek üzere bu saban saat 05.30’da transit yolcu olarak Atatürk Havalimanı’na indi. Türkiye’ye giriş yapmayan Dimitri, saat 10.10’daki THY’nin Odesa uçağını beklemeye başladı.

Bu arada, Pekin uçağından valizleri indiren yer hizmetleri görevlileri, bir valizdeki etiketin olmadığını fark etti. Görevliler, söz konusu valizin x ray kontrol cihazından geçirilmesi için gümrük muhafaza ekibine götürdü. Gümrük personeli, valizi cihazdan geçirdiği esnada ekranda şerit halinde tüfek mermilerini fark etti. Bunun üzerine eşyanın sahibi araştırıldı ancak şahsa ulaşılamadı. Açılan valizin içinde giyim eşyaları ve 87 adet Biksi mermisinin yanı sıra Carlo Dimitri adına bir kimlik ve mermilere ait fatura bulundu.

Polis ekipleri geriye dönük yaptıkları araştırmada Carlo Dimitri’nin bir gemide mühendis olarak çalıştığı bilgisine ulaştı. Mermilerin Kanada’daki bir firmadan 79 dolara alındığı anlaşıldı. Yine ilk incelemede mermilerin daha önce ateşlenip ikinci kez doldurulduğu belirlendi. Şüpheli Ukraynalıların ise THY uçağıyla saat 10.10’da Odesa’ya uçtukları tespit edildi.

Havalimanı güvenlik birimleri, işlemlerin ardından son dönemde Çeçenlere yönelik suikastları da dikkate alarak mermileri terörle mücadele birimine gönderdi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]