Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Timoşenko’ya 7 yıl hapis cezası verildi

Rusya ile yaptığı doğalgaz alım anlaşmalarında görevini kötüye kullanmaktan tutulu yargılanan Ukrayna eski Başbakanı Yulia Timoşenko’ya 7 yıl hapis cezası verildi. Başkent Kiev’de görülen davada yargıç Rodion Kireev, Turuncu Devrim liderlerinden Timoşenko’nun 2009’da Rusya ile yaptığı doğalgaz alım anlaşmasında görevini kötüye kullandığını ve ülkeyi zarara uğrattığına hükmetti.

Ukrayna enerji şirketi Naftogaz’ın Rusya ile yaptığı anlaşma çerçevesinde ülkenin 188 milyon dolar zarara uğratıldığına hükmeden mahkeme, 7 yıl hapsi verdi. Timoşenko, Rusya ile imzaladığı doğalgaz anlaşmasında piyasa şartlarında alım yapmayı kabul etmişti. Petrol varil fiyatlarının hızla yükselmesinin ardından Rusya’ya ödenen rakamın bir kaç kat artması Ukrayna’nın ağır sanayi şirketlerinin ciddi oranda zarar görmesine neden olduğu belirtiliyor.

Mahkemenin tamamı ile siyasi olduğunu savunan Timoşenko, eski rakibi Yanukoviç’in etkisi ile yargılandığını iddia ediyor. Salı günü mahkemeye getirilirken açıklamada bulunan Timoşenko, “Bu mahkeme yargıç Kireev tarafından değil, Cumhurbaşkanı Yanukoviç tarafından yönetiliyor… Bu mahkeme benim mücadelemi ve kaderimi değiştiremez” eleştirisi getirdi.

Mahkeme kararı okunurken bir kısım Timoşenko yanlıları salona girmek istedi. Timoşenko yanlıları karar sonrası mahkeme dışında eyleme başladı. Timoşenko’ye kelepçe takılmaması ise dikkat çekti.

Mahkeme özellikle batılı ülkeler ve ABD tarafından eleştiriliyor. Avrupa’nın Ukrayna ile olan ilişkilerinin dikkate alınmasını isteyen Brüksel, Timoşenko’dan yana destek açıklamasında bulunmuştu. Timoşenko hapse atılırsa, Kiev’in AB ortaklık anlaşması ve serbest ticaret bölgesi ile ilgili çalışmalar tehlikeye girecek.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]