Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

TBMM’de, Ukraynaca bilen vekil var!

TBMM’de 24. Dönemde; Ukraynaca, Malayca, Urduca, Ermenice, Hintçe, Japonca, Rusça, Farsça bilen milletvekilleri var. 10 dil bilen AK Parti’li SertÇelik bu konuda rakipsiz çünkü Ukraynaca da biliyor…

Meclis’in en çok yabancı dil bilen üyesi, AK Parti Ankara Milletvekili Seyit Sertçelik. SertÇelik, 10 dil biliyor. ODTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan SertÇelik, doktorasını Rusya Federasyonu St. Petersburg Üniversitesi Filoloji Fakültesinde Dilbilimi alanında tamamladı. Seyit SertÇelik, çok iyi düzeyde İngilizce ve Rusça, Azeri, Özbek ve Tatar Türkçesi, iyi düzeyde Ermenice, Bulgarca, Makedonca, orta düzeyde Sırpça ve Ukraynaca biliyor.

24. Dönem Parlamentosunda, milletvekilleri dünya dillerinin birçoğunu konuşabiliyor. Malayca, Urduca, Hintçe, Ermenice, Japonca, Rusça, Süryanice bilen milletvekilleri var.

TBMM’de birçok milletvekili başta İngilizce olmak üzere en az bir dil biliyor. Bazı milletvekilleri ise İngilizce’nin yanı sıra ikinci dili de konuşabiliyor. Yaklaşık 30 milletvekili de İngilizce başta olmak üzere en az 3 dil bildiği beyanında bulundu.

Zaman

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]