Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin’den Ukrayna’ya 9 milyar dolarlık cazip teklif

Rusya Başbakanı Vladimir Putin Ukrayna’nın Kazakistan ve Belarus’la birlikte oluşturulan Gümrük Birliği’ne dahil olması durumunda yıllık 9 milyar dolar kazanç sağlayacağını söyledi.

Moskova’da düzenlenen yatırım formunda konuşan Putin, “Tamamı ile pozitif olarak ifade ediyorum ki, Gümrük Birliği’ne giriş Ukrayna’nın çok yararına olacak.” dedi.

Ukrayna’nın Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) 15 yıllık süre için 10 milyar dolar almaya çalıştığını hatırlatan Putin, “Eğer onlar Gümrük Birliği’ne dahil olurlarsa, Ukrayna’nın yıllık ekonomik kazancı 9 milyar doları bulacak.” vaadinde bulundu.

Ukrayna’nın doğalgaz indirim taleplerine sıcak bakmayan Moskova, Naftogaz’a Gazprom’un ortak olmasını ve Gümrük Birliği’ne girmesini istiyor. Birliğe dahil olması durumunda Kiev Avrupa fiyatlarında ödeme yaptığı Rus doğalgazını, iç piyasa şartlarında satın alma imkanına sahip olabilecek.

Mart 2012 sonrası Kremlin’e dönüşüne kesin gözü ile bakılan Putin “Avrasya Birliği” nin kurulmasını başkanlık hedefi olarak belirlemişti. İzvestiya gazetesine bir makale kaleme alan Putin, eski Sovyetler Birliği’ni canlandırmayı düşünmediklerini, ancak Uzakdoğu ile Avrupa arasında kurulacak Avrasya Birliği’nin ekonomik açıdan köprü olacağını ve üye ülkeler açısından da krizlere karşı güvenli bir liman olacağı hatırlatmasında bulunmuştu.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]