Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Cengiz Dağcı köyünde toprağa verildi

Türkiye’nin girişimleri ile vefat ettiği Londra’dan memleketi Kırım’a getirilen, Kırımlı ünlü edebiyatçı Cengiz Dağcı, Yalta’nın Kızıltaş Köyü’ne defnedildi. Ağabeyini 40 yıldır göremediğini, sadece telefonla sesini duyabildiğini söyleyen Cengiz Dağcı’nın kız kardeşi Ayşe nine, Bakan Ahmet Davutoğlu’na gözyaşları içinde teşekkür etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da bulunduğu defin törenine, Türkiye’den gelen yaklaşık 200 kişi katıldı. Dağcı’nın tabutunun taşınmasına, Davutoğlu ve Günay’ da eşlik etti. Dağcı’nın cenazesi Karadeniz’i gören, üzüm bahçelerinin orta yerinde bulunan tepelik bir alana defnedildi.

Defin işlemi sırasında Bakan Davutoğlu, Cengiz Dağcı’nın kız kardeşi Ayşe nine ile yakından ilgilendi. Ayşe nine, abisini yaklaşık 40 yıldır göremediğini, bugün cenazesi de olsa memleketine getirildiği için huzur içinde olduğunu söyledi. Ayşe nine bu sırada göz yaşlarını tutamadı.

Ayşe nineyi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte teselli eden Bakan Davutoğlu ise, “Size de ne mutlu ki böyle bir ağabeye sahipsiniz. Sonunda esaret bitti, köyüne kavuştu. Allah rahmet eylesin.” dedi.

Dağcı’nın geride kalan akrabalarını da soran Davutoğlu, mezarlara sahip çıkılmasını istedi. Davutoğlu, Dağcı’nın geride bıraktığı eserlerin korunmasının önemine dikkat çekerek, bu konuda kendisi de üzerine düşeni yapacağını söyledi.

Defin işlemlerinin ardından heyet köyden ayrıldı.

Kazım Canlan – Yunus Erdoğdu – Simferopol – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]