Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[ŞAMPİYONLAR LİGİ PUAN DURUMU] Fırtına tam yol ileri

Trabzonspor, tarih yazmaya devam ediyor. İnter’i İtalya’da yıkan Bordo-Mavili temsilcimiz, Avni Aker’deki ilk Şampiyonlar Ligi sınavından da alnının akıyla çıktı. Fransız ekibi Lille’yi ağırlayan Karadeniz temsilcisi, Sow’un golüyle ilk yarıyı geride kapattı; ancak Colman’ın penaltısıyla altın değerinde 1 puanı kapıp liderlik koltuğu bırakmadı: 1-1.

Şampiyonlar Ligi B Grubu mücadelesinde temsilcimiz Trabzonspor, sahasında Lille ile 1-1 berabere kaldı. İlk yarıda Fransızlar kontrolü eline alıp Sow ile golü bulsa da Bordo-Mavililer Gustavo Colman’ın penaltısıyla liderlik koltuğunda oturmaya devam etti.

Mücadelenin başından itibaren oyunu Trabzonspor yarı alanına yıkan konuk ekip, yine de net pozisyonlara girmekte zorlandı. Zaman zaman Lille kalesinde tehlike oluşturmak isteyen Karadeniz temsilcisi ise orta sahada üretken olamadı. 30. dakikada Hazard’ın 25 metrelik ara pasında defansının arkasına sarkan Moussa Sow, şut açısı kapanmasına rağmen topu Tolga’nın yanından ağlarla buluşturdu: 1-0. İlk devrede organize hücum yapmakta zorlanan Şenol Güneş’in talebeleri, soyunma odasından döndükten sonra ikinci 45 dakikaya fırtına gibi girdi. İlk yarıda oyunun kontrolünü Fransızlara kaptıran Bordo-Mavililer, bu kez daha derli toplu bir görüntü sergiledi. Özellikle ileri uçta Henrique ve defanstan Serkan’ın da desteğiyle Lille kalesinde önemli gol şansları yakalayan Trabzonspor, bunları değerlendiremedi.

Trabzonspor, ilerleyen bölümde yine kalesine hapsoldu. 55. dakikada Trabzonspor ceza alanında yaşanan karambolde Joe Cole, altı pas üzerinden vuruşunu yaptı ancak Tolga müthiş bir refleksle golü önledi. 62. dakikada yine Lille atağında Trabzonspor kalesine gelen ters bir top üst direkten döndü. 74. dakikada oyuna sonradan giren Adrian, sol kanattan ortasını açtı; ancak Lille defansında Debuchy topu eliyle kesince hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı gole çeviren Colman, beraberliği sağlayan isim oldu. Bu golün ardından müsabakada başka gol olmayınca Trabzonspor, sahadan 1 puanla ayrıldı.

Avni Aker’de tarihî heyecan. Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Trabzonspor ile Fransa’nın Lille takımı arasında oynanan karşılaşmayla birlikte Trabzon’da tarihi bir heyecan yaşandı. 1951 yılında yapılan ve çeşitli ilave ve düzenlemelerle 24 bin 900 seyirci kapasitesine çıkan Avni Aker Stadı’nda, ilk kez Şampiyonlar Ligi grup maçı oynandı. Yaklaşık 15 bin dolayında taraftar, kendilerine dağıtılan 20 bin bordo-mavi bayrakla takımlarına destek verdi.

yedi YABANCI SAHADA. Trabzonspor’un 7 yabancısı Lille karşısında forma giydi. Bordo-Mavililerde Cech, Glowacki, Henrique, Zokora, Colman, Celustka ve Alanzinho, ilk 11’de sahaya çıktı. Adrian, Sapara ve Pawel Brozek ise yedek kulübesindeydi. UEFA Avrupa Ligi’nde Athletic Bilbao maçında hakeme gösterdiği tepki sonrası 2 maç ceza alan Şenol Güneş’in yerine takımın başında Ünal Karaman sahaya çıktı.

CSKA esti, İnter yendi. Şampiyonlar Ligi 1. Tur B Grubu’nda temsilcimiz Trabzonspor’un rakipleri CSKA Moskova ile İnter, Rusya’da karşılaştı. Luzhniki Stadyumu’nda oynanan mücadele, İtalyan İnter’in 3-2’lik üstünlüğüyle sona erdi. İnter’in gollerini Lucio, Pazzini ve Zarate atarken CSKA Moskova’nın golleri Dzagoev ve Vagner Love’dan geldi. Bu sonucun ardından İnter puanını 3’e yükseltirken CSKA 1 puanda kaldı.

Maçın adamı

Colman, tecrübesini konuşturdu. Trabzonspor’un Arjantinli futbolcusu özellikle orta alandaki savunmaya yönelik müthiş oyunuyla dikkat çekti. Ayrıca stresli dakikalarda penaltıda topun başına geçmesi ve bunu gole çevirmesi, tecrübesinin sahaya yansımasıydı. Colman, geçen yılki defansif görevini bu yıl ileriye taşıyor.

Hayal kırıklığı

Debuchy’den gereksiz hamle. Son bölümlere önde giren takımını yakan isim Debuchy oldu. Lille’nin savruk olduğu zaman diliminde bir büyük hata da ondan geldi. Trabzonspor’un Polonyalı yıldızı Adrian’ın sol kanattan ceza sahasına gönderdiği topa elle müdahale edince hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

Kırılma noktası

Penaltı pozisyonu… Dakika 74… Trabzonsporlu Adrian’ın ortasında ceza alanı içindeki Lille’li futbolcu Debuchy topa yükseldi. Ancak meşin yuvarlağın arkaya geçmesini eliyle engellemek istedi. Burada hakem yanlış yorumda bulunabilirdi. Penaltıya hükmetti ve Bordo-Mavililer, Colman’ın vuruşuyla sahadan 1 puan almayı başardı.

trabzonspor: Tolga 7, Celustka 5, Giray 6, Glowacki 5, Cech 4 (Dk. 82 Sapara ?), Serkan 6, Colman 8, Zokora 7, Alanzinho 3 (Dk. 66 Adrian 5), Halil 6 (Dk. 90+2 Rawel Brozek ?), Henrique 6

lılle: Landreau 5, Debuchy 5, Basa 4, Beria 5, Rozehnal 4, Balmont 5, Hazard 5, Pedretti 4, Mavuba 5, Sow 7, Joe Cole 6 (Dk. 76 Obraniak 3)

GOLLER: Dk. 75 Colman (pen.) / Dk. 30 Sow

SARI KARTLAR: Alanzinho, Serkan / Beria, Joe Cole, Rozehnal

HAKEMLER: Bjorn Kuipers 7, Erwin E.J.J. Zeinstra 7, Sander Van Roekel 7

STAT: Hüseyn Avni Aker

Hasan Demir – Trabzon – Zaman

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]