Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Magazin

Mor ve Ötesi ile Ukraynalı Druga Rika ortak konser verdi

Kıyiv Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız; “Böyle bir şey ilk defa oluyor orijinal bir şey. Konser sonrasında klip de çekilecek. Yarısı Türkçe yarısı Ukraince çok güzle bir şarkı yaptılar. Biz bu kadar değerli bir projeyi desteklediğimiz için Kültür ve Turizm bakanlığı olarak çok mutluyuz” dedi.

Türkiye’nin Mor ve Ötesi müzik grubu ile Ukrayna’nın Druga Rika rock grubu başkent Kıyiv’de ortak konser verdi. Kıyiv’in sıra dışı mekânı Arena Concert Plaza’da gerçekleşen konser, Mor ve Ötesi’nin performansıyla başladı. Mor ve Ötesi sahneyi ev sahibine bırakmadan evvel iki grup birlikte ilk defa canlı olarak şarkılarını seslendirdi gece Druga Rika konseriyle son buldu.

Mor ve Ötesi gurubunun şarkıları eşliğinde Ukraynalı rock severler oldukça eğlendi.

Mor ve Ötesi’nin seslendirdiği şarkıların sonrasında sahneye Druga Rika da çıkarak uzun süren çalışmalar sonucunda ortaya çıkan Ukraynaca ve Türkçe dillerindeki, “Farklı Kıyılardaki Dünya” isimli şarkıyı canlı söyledi.

Konseri UkraynaHaber.com’a özel değerlendiren Kıyiv Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız; “Böyle bir şey ilk defa oluyor orijinal bir şey. Konser sonrasında klip de çekilecek. Yarısı Türkçe yarısı Ukraince çok güzle bir şarkı yaptılar. Biz bu kadar değerli bir projeyi desteklediğimiz için Kültür ve Turizm bakanlığı olarak çok mutluyuz” dedi.

İlk defa 17 Eylül Cumartesi günü gecesi Arena City’de rock severlerle buluşan şarkının klipi de çekilecek. İstanbul’da da ortak bir konser verilecek.

Kıyiv’deki müşterek konser; Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçiliği Kültürel Ataşeliği’nin ve tur operatörü Coral Travel’in katkılarıyla gerçekleşti.

Yunus Erdoğdu – Kıyiv

Editörün notu: konserin çok özel video ve fotoları işleniyor burada olacak… bizde kaldığınız için teşekkürler…

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]