Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yalta’da Peres’e ikinci ‘one minute’ şokunu yaşatan Bağış, AB’ye yüklendi

Ukrayna’nın Yalta şehrinde düzenlenen “Ukrayna ve Dünya: Ortak Tehditler, Ortak Bir Gelecek” başlıklı toplantıda, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in konuşması esnasında salonu terk eden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB’ye yüklendi. Bağış, 8. Yalta yıllık toplantısında “Ukrayna ve Türkiye: Avrupa’nın Çin’i mi?” başlıklı panele konuştu. Bağış konuşmasında ağırlıklı olarak AB’nin Türkiye’ye uyguladığı çifte standartlara tepki gösterdi.

8. Yalta yıllık toplantısına Türkiye’yi temsilen katılan Egemen Bağış, “Gençlik yıllarımda eski Sovyet cumhuriyetlerinde adalet ve demokrasi olsun diye birçok etkinlik düzenliyorduk. O zamanlar Kırım lideri Mustafa Cemiloğlu tutukluydu. Şimdi Ukrayna’dayım ve Kırım Tatarları lideri Cemiloğlu, Tatarları Avrupa’da temsil ediyor. Bir değişim var ve bu değişim olumlu yönde. Bu Ukrayna’da her şey mükemmel anlamına gelmiyor, ama dünya da her şeyin mükemmel olduğu bir ülke de yok” dedi.

Türkiye’nin geldiği durumu değerlendiren Bağış; “Bir zamanlar Avrupa ülkeleri ile bir araya geldiğimizde üniversite sayımızın azlığı ve ekonomimizin kötü olduğu konuşuluyordu. Ama bugün Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomisiyiz” diye konuştu.

Bundan 10 yıl önce Türkiye’de Kürtçe televizyon yayının yasak olduğunu hatırlatan Bağış, bugün devletin 24 saat yayın yapan Kürtçe kanalı olduğunu belirtti.

Vize konusunda AB’nin Türkiye’ye karşı uyguladığı çifte standardı anlatan Bağış; “Ülkemde halkın sadece yüzde 8’i AB’nin objektif olduğunu düşünüyor. Ben AB reformlarını nasıl hayata geçireyim?” diye sordu.

Egemen Bağış’ın konuşması salonda uzun süre alkışlandı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]