Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de düzenlenen moda fuarı sönük geçti

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen 21. Uluslararası Kiev Moda Fuarı, ekonomik kriz nedeniyle sönük geçti. 2008 yılı sonlarında yaşanan global mali kriz öncesinde milli katılım yapılan moda fuarına bu yıl Türk şirketleri münferit olarak katıldı.

Kiev 13-16 Eylül tarihleri arasında EXPO Plaza’da gerçekleşen fuara 12 ülkeden 400 şirket 500 farklı marka ile katıldı. Fuarda bu sene Fransız şirketlerinin ağırlığı hissedildi.

Krize rağmen 46 milyonluk Ukrayna pazarını takip etmeyi bırakmayan Türk şirketleri de; kadın, erkek ve çocuk giyimi, spor, deri ürünleri, iç çamaşırı, kumaş, ayakkabı ve aksesuar alanlarında stant açtı.

Firmaların Kiev’deki daha önceki moda fuarlarına katıldığını belirten Anıt İç Giyim şirketi tasarımcısı Meriç Koçak, Ukrayna pazarının coğrafi konum itibariyle Türkiye’ye yakın olduğunu için öneminin arttığını fuar çerçevesinde sipariş aldıklarını söyledi. Şirketin satış Temsilcisi Senay Akarsu fuar sonrasında da görüşmelerinin sürdüğünü sipariş almaya devam ettiklerini belirtti.

Florenza Deri Şirketinin Temsilcisi Halit Gözen ise “Krizden önceki fuarlarla eğer kıyas yapacaksak Türk organizasyonu olmadığı için bayağı yavaş ve sönük geçmekte. Ukrayna organizasyonu olduğu için genellikle Ukraynalılar ağırlıklı. Bir kısım da bizim gibi Türk üreticiler de bulunuyor. Fuar beklediğimiz gibi geçti birkaç tane yeni müşteri bulduk. Hiç yoktan iyidir diyoruz. Kriz sonrası Ukrayna’da ekonomi kötüye gittiği için haliyle satışlarımızda düşüş var. Sipariş de aldık Türkiye’ye ileteceğiz bakalım gerisi nasıl olacak. İnşallah iyi olur.” dedi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]