Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dünyanın şairi İstanbul’da

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Şiir Festivali, önceki akşam Pera Müzesi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Uluslararası İstanbul Şiir Festivali’nde konuşan Festival Onursal Başkanı Doğan Hızlan, “Dünyanın neresine gidersem gideyim o ülkeyi ilk önce şiiri ile tanırım. İstanbul’a gelenler de onun fiziksel özelliklerinden etlikenir fakat şiirini okuduğunda şehrin ötesini de fark eder.” dedi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise, “İnşallah seneye bu açılışı 3. Selim’in bulunduğu, o anlamlı mekânda, Aynalıkavak Kasrı’nda yaparız.” dedi.

Şiir festivalinde bugün, saat 16.00’da Kızlarağası Medresesi’nde bir şiir okuması yapılacak. Etkinlikte Alper Çeker, Erik Lindner, Fatma Sengil Süzer, Mehmet Erte, Turgay Nar, Cafer Turaç, Christian Sinicco, şiirlerini okuyacak. Aynı saatte Mephisto Kitabevi’nde ise Yavuz Türk, Cihat Duman ve Gökhan Arslan “Postmodern Türk şiirinde premodern davranışlar” başlıklı ‘tartışma’yı yapacaklar. Saat 18.00’de ise yine şiir okuması var. Caferağa Medresesi’nde Metin Cengiz, Pedro Enriquiez, Igor Isakovski, Ali Ayçil, Oktay Taftalı, Hüseyin Akın, şiirlerini okuyacak. Muammer Karaca Tiyatrosu ise saat 20.00’de farklı bir etkinliğe sahne olacak. “Gözleriniz İstanbul” başlıklı performansı Vedat Sakman ve Hakan Gerçek gerçekleştirecek.

www.UkraynaHaber.Com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]