Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Yanukoviç uçakla gitti atla döndü!

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ülkesini ziyarete eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’e at hediye etti.

Berdimuhamedov, Ukrayna lideri Yanukoviç’e ziyaretinin ikinci gününde Türkmen Ahalteke atı hediye etti. İki lider başkent Aşkabat’taki at çiftliğini birlikte gezdi. Berdimuhamedov, burada konuk cumhurbaşkanına atı takdim etti. Yanukoviç, 56 hektar alanı kaplayan at çiftliğindeki dünyaca ünlü Türkmen Ahalteke atları hakkında bilgi aldı. Daha sonra liderler, binicilerin atlar üzerindeki akrobatik oyunlarını büyük ilgiyle izledi.

Öte yandan, Yanukoviç Aşkabat temasları çerçevesinde ülkenin merhum Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı’nın türbesine çelenk bıraktı ve Orta Asya’nın en büyük camisini ziyaret etti.

Ukrayna liderinin Aşkabat ziyaretinde iki ülke arasında uzun vadede ekonomik işbirliğini öngören anlaşma imzalandı. Ayrıca, iki ülke yetkilileri arasında eğitim işbirliği anlaşması, 2012-2014 yılları arasında kültür işbirliği anlaşması, Bilimler Akademileri arasında işbirliği anlaşması ve Dışişleri Bakanlıkları arasında 2012 eylem planına imza atılmıştı.

Dünyada At Bakanlığı’nın bulunduğu tek ülke Türkmenistan’da, Ahalteke atlarına büyük önem veriliyor. Genellikle yabancı devlet adamlarına hediye olarak verilen Ahalteke atları, parlak tüyleri, uzun boyun ve bacaklarıyla tanınıyor. Bu atlar aynı zamanda çok hızlı ve dayanıklı bir tür olarak biliniyor.

Berdimuhamedov, daha önce Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Rusya eski devlet Başkanı ve şu Başbakan Vladimir Putin ve Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov’a Türkmen atı hediye etmişti.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]