Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

[FOTO GALERİ] İtalyan ve Türk işadamları TUİD’de buluştu

İtalyan ve Türk işadamları Ukrayna’nın başkenti Kiev merkezli Türk- Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD)’de buluştu.

İtalya -Ukrayna İşadamları Derneği (AIU) Yönetim Kurulu Başkanı Giuseppe Laghezza Masci ile beraberindeki İtalyan İşadamları, TUİD lokalini ziyaret etti.
TUİD üyesi işadamlarına; “İtalyan perspektifinde: Ukrayna” konulu bir sunum yapan İtalyan işadamı Masci ziyarette, kendisinin bir İtalyan olarak arzu etmese de, Türkiye ekonomisinin mevcut trendlerin sürmesi durumunda İtalya ekonomisini orta vadede geçeceğini söyledi.

Sunum akabinde Giuseppe Masci, AIU’nun 10 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen son döneme kadar yeterince etkin bir politika izleyemediğini, ancak son 6 aylık periyotta üye sayılarını 20 civarında artırarak 80 üyeye ulaştıklarını söyledi.

Son üyelerinin İtalyan bankacılık devi Unicredit olduğunu söyleyen Masci, üyelerinin yüzde 85’inin İtalyan firmaları olduğunu ancak resmi kayıtlara göre 250’den fazla İtalyan firmasının iş yaptığı Ukrayna’da üye potansiyellerinin çok daha fazla olduğunu ifade etti.

Ukrayna’nın İtalyan firmaları için; inşaat, finans, hazır giyim ve gıda gibi alanlarda önemli bir potansiyel arz ettiğini söyleyen AIU başkanı konuşmasında Türkiye’ye de değinerek, Türkiye’nin büyümesinden ve Türk girişimcisinin dinamizminden çok etkilendiğini belirtti.

İTALYAN VE TÜRKİYE EKONOMİLERİ BİRBİRLERİNİN TAMAMLAYICISI
Akdeniz havzasında bulunan; İtalya ve Türkiye’nin iş yapma kültüründeki benzerliklere dikkat çeken Masci, “İtalyan ve Türkiye ekonomileri birbirlerinin rakibi değil, tamamlayıcısıdır” dedi.
TUİD’in teknik ve fiziksel imkânlarından, üye sayısından ve gerçekleştirdiği etkinliklerden son derece etkilendiklerini belirten AIU Başkanı Masci; “Bizim AIU olarak rol modelimiz ve Ukrayna’da örnek alacağımız işadamları derneği, bizden daha geç kurulmuş olmasına rağmen TUİD’dir” diye konuştu.

TUİD Yönetim Kurulu Başkanvekili Burak Pehlivan ise üç hafta önce burada Almanya Ukrayna İşadamları Derneği’nin(DWK) yöneticilerini ağırladıklarını bugün ise AIU başkanı ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti.

TUİD’in Ukrayna içerisindeki diğer ülke işadamı dernekleriyle işbirliğini artırdığını ve işbirliği protokollerinin peşi sıra paraf edildiğini belirten Pehlivan, TUİD olarak AIU’ya her konuda yardımcı olacaklarını söyledi.

Toplantı sonrasında Türk ve İtalyan işadamları ikili görüşmeler gerçekleştirildi.
TUİD ve AİU adına geniş kapsamlı işbirliği protokolü ise AIU Yönetim Kurulu Başkanı Giuseppe Laghezza Masci ile TUİD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burak Pehlivan tarafından imzalandı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]