Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Başbakan, Arap Baharı’nın yaşandığı ülkelere çıkarma yapacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Arap baharı turu” olarak adlandırılan 12-15 Eylül tarihleri arasındaki Mısır, Tunus ve Libya gezisine kalabalık bir Türk heyeti katılacak. Başbakan Erdoğan’ın özel isteği üzerine geziye iş dünyasının önde gelen isimleri davet edildi. 170 işadamı ve 50 gazeteci de Başbakan Erdoğan’la birlikte özgürlük hareketlerine sahne olan üç ülkeyi ziyaret edecek.

Erdoğan’ın uçağının yanı sıra, THY’nin 2 uçağının da katılımıyla üç ülkeyi kapsayan geziye iş dünyasının ünlü isimleri, gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri, muhabirler ve bürokratlardan oluşan 300 kişi katılacak. İstanbul ve Ankara’dan ayrı uçaklar kaldırılacak. İç karışıklıktan yeni kurtulan ülkelere yapılacak gezide 80 kişilik bir koruma ekibi de görev yapacak.

Gezide işadamlarının bulunduğu uçakta Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da yer alacak. Başbakan Erdoğan’ın ikili temaslarını yaptığı sırada, Bakan Çağlayan da 170 işadamını, yönetim değişikliği sonrası yeniden yapılanan Mısır, Tunus ve Libya’da devlet yetkilileri ve yerli işadamlarıyla özel toplantılarda buluşturacak. İş yemeklerinde Türk işadamlarına gidilen ülkelerde ihale süreçlerine dair bilgilendirmeler yapılacak. Türkiye’nin özgürlük hareketlerine verdiği büyük desteğin avantaja dönüşmesi ve Türk işadamlarının bu üç ülkede yeni girişimlere imza atması hedefleniyor.

Vezir Finansal Hizmetler Yönetim Kurulu Üyesi Maruf Dindar; “Bu ziyaretler sayesinde dünyaya açılma imkânı buluyoruz. Başbakana davetinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Erdoğan pazartesi gecesi Mısır’ın başkenti Kahire’de olacak. Başbakan Erdoğan bu ülkedeki en önemli mesajlarını Kahire Üniversitesi’nde planlanan konuşmasında verecek. ABD Başkanı Barack Obama da göreve geldiğinde bu üniversitenin kürsüsünde Müslümanlara yönelik mesajlar vermişti. Gezide kesinleşen en önemli toplantı Erdoğan’ın Bingazi’de onbinlerce Libyalıya sesleneceği Özgürlük Meydanı Mitingi olurken, Gazze gezisinin güvenlik boyutu nedeniyle son dakikada netleşeceği kaydedildi. Gazze’den gelecek güvenlik istihbaratları olumlu olursa 300 kişilik kalabalık Türk heyeti İsrail ablukasını delerek Refah Sınır Kapısı’ndan geçiş yapacak. Güvenlik raporlarına göre gezinin daha dar bir heyetle gerçekleşmesi veya ertelenmesi de söz konusu.

Yoğun katılım beklenen Libya’daki Bingazi mitingi, haftalarca muhalif gösterilere ev sahipliği yapan Özgürlük Meydanı’nda olacak. 3 Temmuz’da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bu meydanda Libyalılara hitap etmiş, binlerce kişilik coşkulu kalabalık Türk bayraklarıyla donatılan meydanı “Erdoğan büyüksün”, “Teşekkürler Türkiye” sloganlarıyla inletmişti. Davutoğlu’nu alkışlayan Libyalılar Başbakan Erdoğan’ı da hep bir ağızdan Bingazi’ye davet etmişti. Bu davete icabet edecek olan Başbakan Erdoğan, burada “özgürlük ve demokrasi” temalı bir konuşma yapacak.
Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]